Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de permise reţinute şi amenzi de peste 300.000 de lei. Rezultatele acţiunilor Poliţiei Alba, în minivacanţa de 1 Mai

Publicat

actiune politia 2 Peste 30 de şoferi au rămas fără permisele de conducere, după ce au fost opriţi în trafic, de poliţiştii din Alba, în minivacanţa de 1 Mai. Oamenii legi au aplicat, în total, amenzi în valoare de 315.000 de lei.

În perioada 28 aprilie – 2 mai, peste 180 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, transporturi şi arme au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă, transmite IPJ Alba.

Poliţiştii din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni au folosit, în medie, 88 de autospeciale şi alături de jandarmi, poliţiştii locali şi lucrători ISU au acţionat pentru prevenirea evenimentelor negative şi au intervenit pentru menţinerea climatului de siguranţă publică, fiind asigurată o prezenţă activă în locurile unde au fost organizate manifestări publice dar şi în zonele turistice ale judeţului.

În această perioadă, au fost constatate 1.216 abateri contravenţionale care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 315.396 lei, din care 199 la Legea 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 38 pentru fapte de natură economică sancţionate de Legea 12/1990, 988 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 35 de permise, din care 8 pentru consum de alcool, iar restul pentru alte abateri. Dintre sancţiunile aplicate ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 591 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 8 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii au constatat 39 de infracțiuni, din care 8 la regimul rutier şi au depistat o persoană urmărită la nivel naţional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax