Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Zeci de posturi de șefi la ANAF, scoase la concurs. Cele de execuție rămân neocupate în continuare. Situația din Alba

Publicat

sediul ANAF Alba

ANAF a scos la concurs zeci de posturi de conducere la direcţiile regionale ale finanţelor publice şi administraţiile fiscale judeţene, dar și în structura centrală. Este vorba despre funcții de director general și șef de administrație. Însă sindicatele din Finanțe susțin că în instituție există un deficit de peste 20% în ceea ce privește posturile de execuție, nu cele de conducere. Pe lista celor scoase la concurs se află și funcția de șef administrație adjunct inspecție fiscală la AJFP Alba.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a scos la concurs peste 60 de posturi de conducere din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice şi administraţiilor fiscale judeţene, numai pentru funcţiile de director şi şef de administraţie. Toate acestea vor fi ocupate în urma organizării unor concursuri ce vor fi susţinute în data de 18 noiembrie, anul acesta. Conform legislaţiei în vigoare, orice post de conducere dintr-o instituţie publică nu poate sta vacant mai mult de nouă luni, dar cu toate acestea există funcţii în cadrul ANAF pentru care nu s-au organizat concursuri de mai mulţi ani de zile”, arată Sindicatului Naţional Meridian, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, prin aceste măsuri anunţate se încearcă ocuparea doar a unora dintre ele și că, de fapt, sunt vacante mai multe posturi decât cele anunţate, printre care se află şi cele de şefi de servicii sau de birouri.

De asemenea, organizaţia subliniază faptul că nu trebuie uitat deficitul de peste 20% a posturilor de execuţie, situaţie existentă din cauza faptului că nu au mai fost organizate de mai mult timp concursuri pentru recrutarea acestora, scrie digi24.ro.

„Având în vedere toate aceste împrejurări ne exprimăm speranţa ca în viitorul apropiat să fie organizate cât mai multe concursuri, atât pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere cât şi pentru măcar o parte dintre cele de execuţie, măsuri absolut necesare pentru desfăşurarea în condiţii normale a activităţii Fiscului”, se mai spune în comunicat.

Postul din Alba care se află pe lista celor scoase la concurs de ANAF este de șef administrație adjunct inspecție fiscală (DGRFP Brașov – AJFP Alba). Candidații trebuie să aibă 7 ani vechime, să fie ”din sistem”, adică să fie numit într-o funcție publică din clasa I și să nu aibă o sancțiune disciplinară neradiată în condițiile legii și să fie absolvent de studii universitare de licență ( diplomă de licență sau echivalentă) în domeniul științe economice/juridice/administrative. De asemenea, trebuie să aibă studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice.

Înscrierile pentru aceste posturi se fac până în 6 noiembrie. Proba scrisă va fi în 18 noiembrie și ulterior interviul.

surse: anaf.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax