Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de răniți și imobile avariate în urma unui cutremur produs în Albania. După o oră s-a înregistrat unul și în Vrancea

Publicat

UPDATE: Presa anunță că ar fi vorba despre minim 68 de răniți, după ce autoritățile anunțaseră inițial 20. Cutremurul s-a resimțit la mare depărtare de locul producerii. 

Un seism cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seara, la 30 de kilometri vest de capitala Albaniei, Tirana, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al SUA (USGS). 

Țările afectate au fost: Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Grecia, Italia, Kosovo, Muntenegru, Serbia, Macedonia de Nord și Albania.

Potrivit USGS, epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri în zona Durres.

Localnicii au declarat că la Tirana cutremurul s-a simţit foarte puternic, fiind văzuţi oameni care alergau panicaţi pe străzi pentru a se adăposti.

Mașini avariate lângă Facultatea de Geologie din Tirana

Peste 20 de persoane au fost rănite şi au fost spitalizate, dar nu există morţi, a anunţat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Albana Qajaj și preluat de Agerpres.

Conform mass-media, au apărut fisuri pe faţadele unor clădiri ale căror ferestre au fost sparte, în portul Durres (vest), al doilea oraş ca mărime din ţară.

Conform Ministerului Apărării, acest şoc este cel mai puternic din ultimii 20-30 de ani din Albania. Balcanii sunt o zonă cu activitate seismică puternică, iar cutremurele sunt frecvente, adaugă AFP.

Localnicii au declarat că la Tirana cutremurul s-a simţit foarte puternic, fiind văzuţi oameni care alergau panicaţi pe străzi pentru a se adăposti.

Electricitatea şi liniile telefonice au fost întrerupte în mai multe zone, făcând comunicaţiile dificile.

Balcanii sunt o zonă cu activitate seismică puternică, iar cutremurele sunt frecvente, scrie AFP.

Cutremur în Vrancea

După o oră de la seismul din Albania, cutremur de 3,1 pe scara Richter, în județul Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 18.54, în zona seismică Vrancea, informează Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, potrivit Mediafax.

Potrivit INCDFP, cutremurul a avut loc în județul Vrancea, la ora 18.54.

Seismul a avut magnitudinea de 3,1 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 120 de kilometri.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: Slănic-Moldova (45 km), Covasna (48 km), Tîrgu Ocna (48 km), Onești (49 km) și Nehoiu (50 km).

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax