Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de șoferi și pietoni amendați la Alba Iulia. Acțiune pentru prevenirea accidentelor cauzate de neacordarea de prioritate

Publicat

Zeci de șoferi, dar și pietoni au fost amendați la Alba Iulia, într-o singură zi, de către polițiști, în cadrul unei acțiuni privind prevenirea accidentelor cauzate de neacordarea de prioritate.

Potrivit IPJ Alba, Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat joi, 6 ianuarie, o acţiune cu efective suplimentare, în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră. Poliţiştii au urmărit, în special, depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor, precum și a pietonilor care se angajează în traversări neregulamentare. Au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale.

Au fost depistați și sancționați contravențional doi conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor și 13 pietoni care au traversat prin loc nepermis.

Alți 63 de conducători auto au fost sancționați pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reţinute două permise de conducere, ambele pentru neacordare de prioritate pietonilor și două certificate de înmatriculare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă participanţilor la traficul rutier să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor și îndrumările polițiștilor.

Pietonilor le recomandă să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească, pentru traversare, numai trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate,  asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

foto: arhivă

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax