Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Zeci de studenți din anul I, propuși spre exmatriculare pentru fraudă la examene, la cea mai mare facultate de Drept din România

Publicat

49 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București au fost propuși pentru exmatriculare. Aceștia sunt suspectați că au fraudat mai multe examene.

Studenții ar fi comunicat pe Whatsapp metode de copiere pentru fraudarea examenelor online, potrivit edupedu.ro.

Examen online anulat

Decanul Facultății de Drept, Răzvan Dincă, a spus că este o premieră și este un lucru șocant, contrariant.

Săptămâna trecută, conducerea a anulat un examen online susținut simultan de 770 de studenți și a demarat o anchetă disciplinară față de o profesoară, care a organizat examenul.

„Este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a declarat Răzvan Dincă.

Subiecte de examen rezolvate pe două grupuri de WhatsApp

Practic, studenții comunicau pe două grupuri de WhatsApp și rezolvau împreună subiectele de examen.

„Am fost informați de existența unor grupuri de Whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen, în timpul examenului.

Făceau schimb de metode de copiat, purtau discuții despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți.

În total, sunt 49 de studenți pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile”, a mai spus decanul Facultății.

Sursa: edupedu.ro

Foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax