Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de taxiuri din județul Alba, controlate de polițiști. Amenzi de peste 28.000 lei într-o acțiune de reducere a riscului rutier

Publicat

În data de 13 mai 2014, în scopul verificării legalităţii desfăşurării transportului în regim taxi, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi lucrători din cadrul Registrului Auto Român au organizat o acţiune pe raza municipiilor Alba Iulia, Sebeş, Blaj şi Aiud şi oraşul Teiuş, în cadrul cărora au fost controlate 87 de autovehicule taxi.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 19 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.060 lei şi reţinut un certificat de înmatriculare. De asemenea a fost constatată o infracţiune şi într-un caz s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

Pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, pentru neportul centurii de siguranţă 5 sancţiuni contravenţionale, pentru defecţiuni tehnice 3 sancţiuni contravenţionale, iar 8 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Ca exemplu, la data de 13.05.2014, ora 09.45, pe bld. Republicii, din municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism taxi, condus de Petru B. A., (32 ani), domiciliat în municipiul Alba Iulia, judeţul Alba iar cu ocazia verificării documentelor s-a constatat că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în perioada 17.04.2014-16.05.2014.

În cauză a fost întocmit un doar penal în care faţă de Petru B.A. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, faptă pedepsită de art. 335 alin.2 din Noul Cod Penal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax