Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de tineri aflați în Cetatea Alba Carolina au primit recomandări pentru siguranță și sănătate, de la Poliție și DSP

Publicat

Zeci de tineri aflați sâmbătă în Cetatea Alba Carolina au primit recomandări pentru siguranța și sănătatea lor. Polițiștii, alături de specialiștii ANA, ANITP și reprezentanții DSP Alba au organizat acțiuni de informare.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Alba,  reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au fost prezenți în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Alba Fest și au interacționat cu zeci de tineri și cu însoțitorii acestora.

Cu această ocazie, polițiștii le-au făcut recomandări, pentru protejarea bunurilor personale, în condiții de aglomerație, pentru a evita implicarea în conflicte, iar minorii au fost învățați cum trebuie să acționeze în cazul în care se rătăcesc sau sunt victime ale infracțiunilor.

Adolescenții au fost informați în legătură cu consecințele devastatoare ale consumului de droguri și au fost sfătuiți să aleagă grupuri de prieteni care au obiceiuri sănătoase (nu consumă alcool, tutun sau droguri) și nu se abat de la normele sociale.

În interacțiunea cu adolescenții și cu părinții acestora, specialiștii antitrafic din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia au accentuat gravitatea infracțiunii de trafic de persoane și le-a recomandat să dea dovadă de solidaritate și spirit civic atunci când observă persoane aflate în situații de pericol din sfera traficului de persoane.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Alba.

Polițiștii din structurile de siguranță școlară și prevenire, alături de specialiști din instituțiile specializate în prevenirea consumului de droguri și al traficului de persoane vor continua acțiunile informative, în scopul prevenirii victimizării participanților la Alba Fest.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax