Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de tineri din 14 ţări învaţă să facă voluntariat la Alba şi Cluj

Publicat

Centrul de Resurse pentru Comunitate  implementează, în perioada 21-28 august, un curs de formare a tinerilor care fie sunt implicaţi activ în aria voluntariatului, fie sunt dornici să înceapă această activitate. La curs iau parte 34 de tineri din 14 ţări: Albania, Armenia, Estonia, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Serbia, Turcia şi Ucraina.

Unii dintre participanţi provin din ţări dezavantajate din punct de vedere economic şi în care serviciul public social prezintă multe carenţe, de aceea participarea la acest proiect le va oferi oportunitatea dobândirii unei experienţe utile pentru viitoarele lor activităţi.

Cursul se desfăşoară la Pensiunea Rîmet din satul Geoagiu de Jos, judeţul Alba şi la Pensiunea Colţeşti din satul Colţeşti, judeţul Alba, dar şi la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca. În timpul cursului, tinerii vor lua parte la activităţi nonformale de educaţie cum sunt: Teatru-forum, Cafeneaua europeană, exerciţii de coeziune de grup, discuţii pe tema cooperării şi colaborării, precum şi exerciţii de autocunoaştere şi dezvoltare personală.

Prin acest proiect se doreşte îmbunătăţirea capacităţii participanţilor de a găsi, fie singuri, fie împreună cu ceilalţi, moduri noi şi creative de a se implica în activităţi de voluntariat, activităţi care să ducă la diminuarea discriminării, a rasismului, a violenţei şi a excluziunii sociale. În acelaşi timp, cursul de formare va dezvolta înţelegerea reciprocă dintre participanţi şi va stimula schimbul de experienţă în ceea ce priveşte voluntariatul, astfel încât, la sfârşitul acestui training, participanţii să fie capabili să găsească soluţii pentru unele probleme cu care societatea de azi se confruntă.

Cursul este parte din proiectul „C.A.R.E. throught volunteering – close, aware, responsible, engaged together” şi este finanţat de Comisia Europeană prin Programul „Youth in Action”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax