Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ZECI de TONE de DEȘEURI care urmau să ajungă la firme din Alba și Prahova, oprite la frontieră. Șoferii nu aveau acte legale

Publicat

Zeci de tone de deșeuri textile care urmau să ajungă la firme din Alba și Prahova au fost oprite la frontieră, pentru că transporturile nu îndeplineau condițiile legale pentru intrarea în țară.

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu nu au permis intrarea în România a trei automarfare, încărcate cu 33.800 kilograme de deșeuri textile şi aparate uzate de cafea, pentru care şoferii nu deţineau documentaţia necesară pentru transferul de deşeuri.

Vineri, 16 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 34, respectiv 49 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din textile pentru societăţi din judeţele Alba şi Prahova.

În urma analizei documentelor prezentate la control, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu, s-a constatat faptul că încărcătura din cele două mijloace de transport nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, cei doi șoferi neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

În total, în cele două vehicule se aflau 29.600 kilograme de deşeuri textile.

Sâmbătă, 17 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași punct de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 41 de ani, care transporta,  conform documentelor de însoțire a mărfii, aparate de cafea uzate, pentru o societate din Hunedoara.

Și în acest caz, pentru cele 4.200 kilograme de deşeuri s-a stabilit că şoferul nu a prezentat  documentația necesară prevăzută de lege pentru un astfel de transfer.

În toate cele trei cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză și a mărfurilor transportate.

sursă: politiadefrontieră.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax