Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeiţa Nemesis, prezentată, în curând, în „carne şi oase” la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Succesul pe care l-au avut personajele istorice prezente la „Noaptea Muzeelor” din Alba Iulia i-a determinat pe organizatori să ia în considerare extinderea acestui proiect. Dacă Muzeul Unirii va putea obţine finanţare pentru crearea de noi costume, vizitatorii instituţiei de cultură vor putea să o cunoască în curând, „în persoană”, şi pe Zeiţa Nemesis.

Ultimele descoperiri din Cetatea Alba Carolina, dar şi interesul crescut al albaiulienilor pentru evenimentele la care au fost prezente personaje istorice i-a încurajat pe angajaţii Muzeului să se gândească la noi modalităţi de abordare a proiectului ţinutelor istorice. Potrivit şefului Secţiei Istorie, Tudor Roşu, printre personajele care vor fi readuse la viaţă, în curând, în instituţia de cultură se numără şi Carol al VI-lea, Iancu de Hunedoara şi Zeiţa răzbunării, Nemesis.

Reprezentanţii Muzeului au precizat că tezaurul dacic, prezentat în premieră la „Noaptea Muzeelor”, dar şi cele 40 de artefacte şi brăţări de aur vor mai putea fi vizitate la Muzeul Unirii din Alba Iulia până duminică.

Potrivit directorului instituţiei de cultură, Gabriel Rustoiu, ardelenii vor avea ocazia să se mândrească cu faptul că au fost primii care au avut acces la valoroasele obiecte din care fac parte şi scuturile cu lucrătură ilină sau kosonii de argint.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax