Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zi decisivă pentru Viorica Dăncilă. Lupte interne între taberele din PSD, pentru preluarea partidului

Publicat

dancila

Zi decisivă pentru Viorica Dăncilă și pentru PSD. Imediat după pierderea alegerilor prezidențiale de către Viorica Dăncilă, în partid au ieșit la iveală mai multe tabere care încearcă să preia puterea. Mai mult, în discuție intră și foști membri ai partidului, plecați pe la alte formațiuni politice.

Deși Viorica Dăncilă a transmis luni că e dispusă să demisioneze de la șefia PSD, puciștii din partid se tem că Eugen Teodorovici și Mihai Fifor ar putea să vor convingă să nu își depună mandatul.

Ciolacu le-a transmis liderilor locali că își asumă interimatul la conducerea PSD dacă Dăncilă pleacă, dar vrea susținerea organizațiilor pentru un mandat plin de președinte.

În discuție intră și Gabriela Firea, actualul primar general al capitalei. Aceasta are șanse destul de mari, fiind la un moment dat prezentată chiar ea drept potențial candidat la președinția României.

Totuși, cea mai puternică grupare anti-Dăncilă din PSD, pare a fi cea condusă de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Aceștia au discutat luni cu mai mulți lideri locali posibilitatea de face schimbări majore în partid, precum schimbarea numelui, a siglei cu trei trandafiri și a statutului.

Comitetul Executiv de astăzi al PSD se anunță unul extrem de furtunos. Se așteaptă ca Viorica Dăncilă să demisioneze din funcția de președinte, însă taberele sunt pregătite pentru a prelua puterea pe loc, urmând să o confirme printr-un viitor congres.

Ședința va începe la ora 18,30.

Mai mulți lideri PSD au cerut la discuțiile cu Marcel Ciolacu de luni și marți să le fie permisă readucerea în partid a foștilor premieri Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Ambii au plecat din PSD în urma crizelor guvernamentale provocate de Liviu Dragnea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax