Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ZI LIBERĂ pentru părinți la începerea anului școlar: Propunerea legislativă a primit aviz favorabil din partea Guvernului

Publicat

Guvernul a revenit, după o lună, asupra propunerii legislative ca părinţii ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar să aibă zi liberă la începerea anului şcolar, pentru a-şi putea însoţi copiii la şcoală, şi a emis un aviz favorabil după ce, în aprilie, nu a fost de acord cu legea. Noul aviz, de data aceasta favorabil, a fost emis în şedinţa de marţi a Guvernului.

La începutul lunii aprilie, Guvernul a emis un aviz nefavorabil pentru acest proiect şi a transmis Parlamentului că nu susţine iniţiativa, cu argumentul că, pentru introducerea unei astfel de reglementări, nu este necesară elaborarea unui act normativ, deoarece poate fi negociată între partenerii sociali şi stabilită în cadrul contractului coletiv de muncă.

Proiectul, iniţiat de senatorul Constantin Popa, în prezent la UNPR, prevede ca ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar, zi care să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.

Citiți și: ZILE LIBERE rămase în 2014: Încă 7 zile nelucrătoare, în timpul săptămânii, în acest an. Vezi calendarul

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax