Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zi neagră pentru “Câinii roșii”: Dinamo a retrogradat din Liga 1 pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului

foto: captura video Digi Sport

Publicat

Zi neagră în istoria echipei de fotbal Dinamo București care a retrogradat de pe prima scenă a fotbalului românesc pentru prima dată în istoria clubului. În prezența unui mare număr de suporteri, Dinamo a fost învinsă cu 3-1 la general, de Universitatea Cluj, care promovează în Liga 1.

Toți dinamoviștii își vor aduce aminte cu tristețe de seara zilei de 29 mai 2022. Este data în care ”câinii” au fost trimiși pentru prima dată în Liga 2 după 74 de ani de existență a clubului.

Dinamo a retrogradat din Liga 1: Umilință maximă pentru fanii ”câinilor”

Dinamo Bucureşti a retrogradat din Liga I de fotbal, pentru prima oară în istoria sa de aproape trei sferturi de secol, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1 (1-1), duminică seara, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere/promovare.

Dinamo va evolua din sezonul următor în Liga a 2-a, pentru prima oară de la înființarea clubului, în 1948, spre disperarea suporterilor fideli ai echipei. Mulți dintre ei au plecat cu ochii în lacrimi de pe stadion, duminică seara. Alții, dimpotrivă, au fost furioși, iar dinamovistul Gabriel Torje, de pildă, a fost nevoit să părăsească arena însoțit de stewarzi.

Dinamo a retrogradat din Liga 1: nu a reușit să întoarcă scorul de la Cluj

Dinamo nu a reușit “minunea” de a întoarce acel 0-2 din turul barajului cu “U” Cluj și a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului, după 1-1 în Ștefan cel Mare cu “șepcile roșii”, care au promovat scrie Digi sport.

Dinamo, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.

În tur, la Cluj, „șepcile roșii” s-au impus cu scorul de 2-0, cu golurile marcate de Martin Remacle și Alexandru Boiciuc.

Duminică seara, Universitatea Cluj a deschis scorul în „groapă”, printr-o execuție surprinzătoare a lui Tescan, în minutul 17, care a trimis un șut lobat din afara careului, învingându-l pe Eșanu, ieșit puțin din poartă.

Dinamo a egalat repede, după doar 2 minute, cu o acțiune frumoasă care l-a avut la finalizare pe Vlad Morar.

Clujenii au reușit apoi să conserve rezultatul, în ciuda faptului că Dinamo a dominat meciul și a avut cele mai importante ocazii de poartă.

Printre multele ocazii ale gazdelor s-au numărat și două șuturi în bară, ale lui Matei și Bani, în repriza secundă.

În cele din urmă s-a încheiat 1-1, scor la care Dinamo București retrogradează pentru prima dată în istoria clubului, în timp ce Universitatea Cluj revine pe prima scenă fotbalistică, după o absență de 7 ani.

”U” Cluj revine după 7 ani în prima ligă la fotbal.

U Cluj revine în Liga 1, după victoria obținută împotriva echipei Dinamo. ”U” Cluj revine după 7 ani în prima ligă la fotbal.

Chindia Târgovişte rămâne în Liga 1, după un baraj cu lovituri de departajare

Chindia Târgoviște a reușit să își asigure un loc în Liga 1 la fotbal masculin, după ce s-a impus în fața Concordiei Chiajna cu scorul general de 6-3. În manșa retur, dâmbovițenii au câștigat cu 1-0, după 90 de minute, impunându-se apoi la loviturile de departajare (4-1).

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 30.05.2022 at 16:59

    Aşa-i când încep să te fure securiştii ! Praful se alrge pe acolo (vezi Caritas, FNI etc).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate