Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zi politică fierbinte pentru Putere și Opoziție: Miting USL și Congres PPE, la București

Publicat

O zi politică fierbinte se prefigurează miercuri la București, prin Congresul Partidului Popular European, care se desfășoară la Palatul Parlamentului, dar şi prin lansarea candidaților USL pentru alegerile parlamentare, ce va începe la ora 18.00, pe Arena Naţională.

La Congresul PPE, care continuă şi mâine,  şi-au anunţat participarea nume sonore: preşedintele CE, Jose Barroso, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cancelarul german Angela Merkel, comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding, alţi 15 şefi de state şi guverne din state UE. Va participa şi preşedintele Traian Băsescu.

Pe lângă dezbaterea unor teme de politică europeană, Congresul este un prilej pentru PPE de a își alege conducerea. Pentru postul de președinte și-a depus candidatura o singură persoană, președintele în funcție, belgianul Wilfried Martens. Vicepreședintele PDL Anca Boagiu va candida pentru unul dintre cele zece posturi de vicepreşedinți ai PPE.

Începând cu ora 18.00, timp de două ore, pe Arena Naţională va avea loc lansarea candidaţilor USL la alegeri. Conform surselor EvZ, USL va strânge pe stadion în jur de 45.000 de oameni. Însă, se pare că norma impusă de la centru – 100 militanţi de candidat la parlamentare – nu a putut fi respectată, astfel încât, din unele judeţe, la miting vor participa şi cu 50% mai puţini militanţi decât cei ceruţi de conducere.

Conform unui calcul al Evenimentului Zilei, USL va plăti, pentru cele două ore petrecute pe Arena Naţională, aproape 700.000 de euro, dacă includem doar transportul şi închirierea stadionului. Astfel, la un preţ de închiriere a unui autocar de 1 euro pe km, cu o capacitate de 40-50 locuri, la o distanţă medie de 700 km dus-întors şi la o estimare de 45.000 de participanţi, USL va plăti pentru transport peste 630.000 euro.

La aceasta se adaugă şi costul de închiriere a stadionului, de 35.000 euro, pentru care Uniunea se pare că a primit un discount, în condiţiile în care, pentru închirierea Arenei pentru meciul FC Barcelona-Dinamo, s-au plătit 55.000 de euro.

Sursa: EvZ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax