Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ziarul UNIREA – agresiv când noua conducere pierde licitațiile. Vezi cum se pune presiune pe instituțiile care nu se aliniază „politicii de cotizare”

Publicat

Atitudine agresivă a Ziarului „Unirea” din Alba Iulia, după ce ADR Centru a anunțat că va relua licitația pentru bugetul de publicitate destinat presei scrise din cele șase județe ale regiunii. Ziarul a publicat, luni, un articol în care sugerează că ADR Centru are ”abonați ” la licitații pentru bugetele media. Un fel de avertisment la adresa posibilelor firme care au intenția să participe la licitațiile lansate de ADR Centru și o insinuare că instituția respectivă s-ar ocupa de aranjamente, dar fără să definească termenul sau să prezinte niște dovezi care să scoată în evidență anumite ilegalități sau interesul public al articolului respectiv.

Este pentru a doua oară în ultimele luni când „Unirea Pres” atacă instituțiile unde s-a înscris și a participat la licitații. O modalitate utilizată de noua conducere a ziarului, prin care încearcă să pună presiune pe instituțiile care nu reacționează corespunzător, atunci când sunt la mijloc bani publici.

De unde pleacă supărarea?

Licitația care a provocat nervozitatea noii conduceri a  ziarului s-a desfășurat în luna mai 2012. Aceasta a fost anulată deoarece câștigătorul („Unirea Pres”)  nu a răspuns clarificărilor cerute de ADR pentru completarea documentației din caietul de sarcini. „Unirea Pres” a fost, de altfel, și singurul participant la această licitație, al cărei buget brut este de 90.172 lei (aproape un miliard de lei vechi).  Suma respectivă trebuia împărțită la publicații locale din județele Alba, Sibiu, Mureș, Brașov, Harghita și Covasna, județe care fac parte din Regiunea Centru.

Nu se poate spune că „Unirea Pres” nu este familiarizată cu rigurozitatea caietelor de sarcini, deoarece a câștigat licitații pentru bugete similare de la ADR Centru și în anii 2011 și 2010.

Reacția la adresa ADR, nu este singura de acest fel pe care Ziarul „Unirea” o are vizavi de instituțiile care organizează licitații pentru bugete de care este interesată compania care editează ziarul. Înainte de alegerile locale, ziarul a fost din nou folosit pentru presarea Instituției Prefectului, după ce „Unirea Pres” a pierdut licitația prin care era atribuit contractul pentru tipărirea buletinelor de vot. Și atunci, într-un articol, s-a insinuat că licitația organizată de Instituția Prefectului Alba ar fi fost aranjată în favoarea unei firme din Galați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax