Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zic că n-au greșit nimic, doar bugetu’ a fost prea mic: PSD se consideră victorios în Alba chiar și de pe locul 2

Publicat

„Ne-am așteptat la un rezultat bun, dar nu la o diferență așa de mică”. Aceasta este declarația președintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, despre procentul obținut de organizație în județul Alba, la alegerile europarlamentare. Cele aproape 10 procente sub media pe țară și pragul minim de 35% impus de Liviu Dragnea, nu îl împiedică pe Ioan Dîrzu să fie mândru că a obținut „un scor bun” în Alba.

Chiar dacă a obținut cu 73 de voturi mai puțin decât PDL, PSD nu se consideră învins în județul Alba la alegerile europarlamentare, mai ales pentru victoria din Alba Iulia, unde a obținut cu aproximativ 1.800 de voturi mai mult decât PDL. Liderul Ioan Dîrzu susține că a fost felicitat de Liviu Dragnea telefonic, duminică seară, când voturile erau numărate în proporție de 96%, însă nu au mai comunicat după rezultatul final, când PDL a ieșit pe primul loc la nivelul județului.

Citește și Vin ZILE GRELE pentru DÎRZU? PSD Alba a obţinut cu 10% sub media pe țară, mult mai puțin decât „pragul demiterii” impus de Dragnea

Dîrzu consideră că rezultatele PSD Alba nu sunt un motiv pentru ca el să facă un pas înapoi, să renunțe la funcția de conducere a partidului.

Potrivit liderului PSD Alba, Ioan Dîrzu, locul II în clasamentul scorului pe județ nu este o consecință a unor greșeli de campanie sau de strategie, ci a unui buget mic de campanie electorală și a unor „nereguli” în mai multe secții de vot.

Cu toate că a fost singurul partid care a organizat o petrecere electorală în Alba Iulia, cu aproximativ 700 de oameni pe malul râului Mureș, cu mici și bere, Dîrzu susține că organizația „nu a fost foarte bine motivată material” și că întregul buget de campanie a fost de aproximativ 50.000 lei, sumă care i-a lăsat cu o grămadă de datorii.

Citește și E OFICIAL! PSD a fost ÎNVINS în ALBA. REZULTATELE alegerilor EUROPARLAMENTARE: PDL a câștigat pe județ la diferență de 73 de voturi

Acuzații la adresa PDL

Scorul ridicat al PDL din zona Blaj – alt punct puternic al PDL Alba – și localități din Apuseni i-au determinat pe social-democrați să facă acuzații de nereguli în secțiile de vot, „terorism electoral”, „presiuni asupra electoratului”, dar și turism electoral și vot multiplu.

„Am făcut o contestație la BEC privind modul de comportare a celor de la PDL. S-a câștigat la Jidvei – 72%, Cenade – 70%, Horea – 64%, Cergău 62% și inclusiv în municipiul Blaj. Am mai constatat un anumit turism electoral în localitățile Ocoliș, Deal, Valea Lungă. Am sesizat și vot multiplu în secțiile suplimentare. Așteptăm reacțiile autorităților abilitate”, a declarat Dîrzu.

Ovidiu Jidveian: Un rezultat istoric care ne dă mari speranțe

Faptul că au câștigat cel mai bun scor în Alba Iulia, „capitala portocalie” a lui Mircea Hava, îi face pe social-democrați optimiști că ar putea câștiga și la locale, potrivit președintelui PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian. Chiar și la Blaj, unde PDL a obținut un scor de peste 50 %, Jidveian consideră că ar fi șanse ca PSD să câștige la următoarele locale, mai ales că la parlamentarele din decembrie 2012, USL a câștigat peste 40%.

PSD încă speră că Victor Negrescu ajunge la Bruxelles

Chiar și cu 37,25% pe țară, PSD Alba, care a obținut doar 27,53%, speră ca Victor Negrescu să obțină un loc în Parlamentul European, de pe poziția 16, pe care va ajunge dacă se retrage un alt candidat, așa cum s-a anunțat. „Nu ne-am pierdut speranța”, a spus Ioan Dîrzu.

Victor Negrescu este din București, este vicepreședintele PSD Alba și consilierul parlamentar al deputatului Ioan Dîrzu. În declaraţia de avere din 2014, Negrescu are trecute venituri totale, încasate anul trecut, de aproape 100.000 de lei, din care 23.774 lei de pe urma funcţiei de consilier la cabinetul deputatului PSD de Alba, Ioan Dîrzu. Dacă ar ajunge ar deveni europarlamentar, acesta ar ieşi din „solda” lui Dîrzu și ar primi un salariu de aproximativ 6.000 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax