Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zile de sărbători religioase în 2014. Vezi perioadele de post şi datele în care nu se organizează nunţi

Publicat

Se apropie sfârşitul anului şi vremea planurilor pentru următoarele 12 luni. Vă prezentăm în continuare zilele din săptămână în care sunt marcate sărbători religioase, perioadele în care se ţine post şi datele în care nu se pot organiza nunţi.

Pe lângă zilele de miercuri şi vineri de peste an, în afara celor cu dezlegare, însemnate cu harţi, în 2014, credincioşii vor ţine post pe 5 ianuarie, în ajunul Bobotezei,  între 3 martie şi 19 aprilie, cu ocazia postului Sfintelor Paşti, între 16 şi 28 iunie, pentru Postrul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, între 1 şi 14 august, de postul Adormirii Maicii Domnului, pe 29 august, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 14 septembrie, de Înălţarea Sfintei Cruci şi între 14 noiembrie şi 24 decembrie, pentru postul Naşterii Domnului. În nicio zi de post de peste an nu se fac nunţi.

În afara zilelor de post de peste an, nu se fac nunţi în zilele Praznicelor împărăteşti şi nici în ajunul acestora, în săptămâna lăsatului sec de carne (23 februarie – 1 martie), în Săptămâna Luminată (21-27 aprilie), în perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie 2015) şi nici între 3 martie şi 19 aprilie, cu ocazia postului Sfintelor Paşti, între 16 şi 28 iunie, pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, între 1 şi 14 august, de postul Adormirii Maicii Domnului, pe 29 august, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 14 septembrie, de Înălţarea Sfintei Cruci şi între 14 noiembrie şi 24 decembrie, de postul Naşterii Domnului.

Duminica Floriilor va fi pe 13 aprilie, iar Duminica Paştelui va fi pe 20 aprilie în 2014. Înălţarea Domnului va fi joi, pe 29 mai, iar Rusaliile vor fi duminică, pe 8 iunie.

Adormirea Maicii Domnului este vineri, pe 15 august, iar Sfântul Apostol Andrei va fi sărbătorit duminică, pe 30 noiembrie.

sursa: mediafax

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: ZILE LIBERE 2014: Minivacanţe pentru bugetari şi calendarul sărbătorilor de anul viitor | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax