Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zile grele pentru 2013. Fără tichete de masă pentru bugetari, fără angajări noi la stat şi fără majorări de buget pentru Parlament

Publicat

Guvernul nu dă undă verde nici anul viitor pentru acordarea tichetelor de masă şi de cadou ori vacanţă pentru bugetari, unele indemnizaţii destinate unei categorii de revoluţionari vor fi în continuare sistată, iar angajările în sistemul de stat vor fi blocate.

Nici în 2013, bugetarii nu vor primi tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă, fiind al cincilea an în care aceste facilităţi au fost sistate pentru angajaţii de la stat. Acesta este obiectul unui proiect de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Finanţelor, aprobat miercuri, în şedinţa de guvern.

De asemenea, angajările în sistemul public vor fi îngheţate, iar mai multe categorii de plăţi şi facilităţi nu vor fi acordate nici în 2013.

Premierul Victor Ponta a anunţat că, tot de anul viitor, cheltuielile de personal vor fi plafonate la toate instituţiile bugetare, inclusiv Preşedinţie, Parlament, Curtea Constituţională şi Curtea de Conturi.

„Ne ţinem de cuvânt şi dăm mărirea salariilor sau, mai bine zis, reîntregirea salariilor, dar nu începem să dăm drumul la toate baierile pungii, că o să rămânem cu ea goală pe la jumătatea anului”, a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

Parlamentul ar urma să dispună de acelaşi buget ca în acest an, chiar dacă numărul de parlamentari a crescut de la 470 la 588. De asemenea, Preşedinţia şi Guvernul vor avea buget redus de protocol.

Ponta susţine că măsurile privind salariile sau returnarea taxei auto pot fi aplicate doar după avizarea bugetului, care poate fi aprobat de Parlament după 20 ianuarie. „O mare parte din actele normativ amânate de către Guvernul Boc nu pot să-şi producă efecte decât în momentul în care avem buget şi, aici, vorbesc şi de anumite lucruri care ţin de salarii, vorbesc de taxa auto, de toate celelalte pe care Guvernul Boc le-a amânat pentru 31 decembrie 2012, având o premoniţie că nu va mai fi domnia sa atunci”, a spus Ponta.

În ceea ce priveşte finanţarea sistemului educaţional cu minimum 6% din PIB, această măsură a fost amânată până în 2014.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate