Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Zile libere legale până la finalul anului 2023. Românii mai au două minivacanțe de câte patru zile până la Revelion 2024

Publicat

Suntem aproape de finalul anului 2023 și cu toate acestea românii se mai pot bucura de două ”reprize” de zile libere legale, din care vor rezulta două minivacanțe de câte 4 zile, în mai puțin de 30 de zile.

Prima minivacanță începe la sfârșitul lunii noiembrie

Prima zi liberă este la sfârșitul lunii noiembrie. În ziua de 30 noiembrie, românii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei, iar ziua respectivă este considerată  zi liberă legală. 30 noiembrie cade într-o zi de joi.

La fel și în 1 decembrie, de Ziua Națională a României. 1 decembrie cade într-o zi de vineri, așa că românii se vor putea bucura de un weekend prelungit.

Grupate cele două zile libere consecutive aduc o minivacanță de 4 zile din 30 noiembrie până în 3 decembrie.

Zile libere de Crăciun – încă o minivacanță pentru români

Anul acesta, Crăciunul nu cade în weekend, ci într-o zi de luni. Având în vedere că, în România, sunt considerate zile libere legale prima și a doua și de Crăciun, românii se vor bucura de timp în familie și luni și marți, adică pe 25 și 26 decembrie.

Astfel vor avea din nou un weekend prelungit. Va rezulta o minivacanță de 4 zile, din 23 decembrie până în 26 decembrie 2023.

Zile libere 2024: Românii vor avea încă două zile libere. Trei posibile minivacanțe

În anul 2024 românii vor avea mai multe zile libere, dar două zile libere recent introduse în listă vor pica în weekend. Vezi aici Zilele libere legale din 2024:

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax