Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Zile libere pe 27 decembrie și 3 ianuarie, cerute de hotelieri: ”Zeci de mii de români și-au rezervat vacanțe de sărbători”

Publicat

Patronatele din turism cer Guvernului să acorde zile libere și în 27 decembrie și în 3 ianuarie, astfel încât minivacanța de sărbători să nu fie întreruptă. Susțin că românii și-au rezervat vacanțele în această perioadă, dar nu și le-au plătit încă, din acest motiv.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a solicitat în scris Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, la care este arondat și turismul, să propună în Guvern acordarea de zile libere, care ulterior să fie recuperate, pe 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020, zile de vineri, scrie profit.ro.

Vezi și:

Surse: 27 decembrie și 3 ianuarie ar putea fi zile libere pentru bugetari. Minivacanță de Crăciun și Revelion

Reprezentanții FPTR spun că zeci de mii de români și-au rezervat vacanțe care includ și aceste zile, însă neștiind încă dacă vor fi libere, nu și-au plătit sejururile, potrivit sursei citate.

Sărbătorile de iarnă încep peste câteva zile, iar planurile pe care fiecare și le face pentru Crăciun şi Anul Nou mai au nevoie de o singură necunoscută: ce se întâmplă cu zilele de vineri, 27 decembrie și vineri, 3 ianuarie.

Vezi ZILE LIBERE de Crăciun și Anul Nou: Zilele pe care Guvernul le poate face ”cadou” bugetarilor, în două minivacanțe generoase

Dacă Guvernul decide să declare vineri, 27 decembrie, zi liberă, va lega o minivacanţă generoasă de 5 zile pentru bugetari întrucât 25 şi 26 decembrie pică miercurea şi joia. Dacă ziua respectivă nu va fi declarată zi liberă, după Crăciun, angajaţii la stat vor trebui să se întoarcă la muncă.

Similar, este și minivacanța de Anul Nou. Deocamndată, sunt libere doar 1 și 2 ianuarie (miercuri și joi).

Vezi și Mesaje de Crăciun. Sute de urări și felicitări pentru cei dragi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate