Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zile libere pentru angajaţi, de Rusalii: Nu se lucrează în 3 şi 4 iunie

Publicat

Prima şi a doua zi de Rusalii sunt trecute în Codul Muncii drept zile libere, fiind prevăzute ca sărbători legale, în care nu se lucrează. Astfel, salariaţii au dreptul la zile libere în această perioadă, cu menţiunea că decizia aparţine angajatorului, în funcţie de domeniul de activitate.

Luni, 4 iunie, nu se va lucra cu publicul în sectorul bancar şi în instituţiile publice. În spitale, programul medicilor va fi unul normal, iar la instanţe se asigură cauzele de urgenţă.

În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Rusaliile au fost introduse în categoria sărbătorilor legale în care nu se lucrează, din 2009. Alte sărbători legale în acest an mai sunt: Adormirea Maicii Domnului, 1 Decembrie;  25 şi 26 decembrie (Crăciun), 2 zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax