Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zile libere pentru prevenirea hemoroizilor. Angajații unui Consiliu Județean din țară au primit spor de stat pe scaun

Publicat

birou gol

Statul pe scaun nu e ușor pentru unii dintre bugetari. O parte dintre angajații unui Consiliu Județean din țară, care lucrează în domeniul asistenței sociale, au obținut recent un spor de hemoroizi. Mai exact, aceștia vor primi șapte zile în plus, plătite, la concediul de odihnă. 

Consilierii județeni din Neamț au votat, în ședința din 29 iunie, acordarea a șapte zile în plus la concediul de odihnă al angajaţilor din trei centre de îngrijire, coordonate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie din subordinea Consiliului Județean.

Unul dintre argumentele prezentate pentru acordarea beneficiilor este o expertiză medicală a locului de muncă. În aceasta se arată că personalul – de la șefi, funcționari, îngrijitori, până la șoferi – sunt expuși unor „riscuri”, deoarece stau prea mult pe scaun, la monitoare și la volan, astfel că se pot alege cu diferite afecțiuni medicale, inclusiv boli hemoroidale.

În țara noastră, angajaţii din diverse sectoare bugetare primesc circa 50 de sporuri, mai mari sau mai mici, în funcţie de specificul muncii.

Cele mai multe sunt pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Altele sunt pentru proiecte europene, complexitatea muncii, suprasolicitare neuropsihică, pentru titlul ştiinţific de doctor sau doctor docent, izolare, pentru personalul care lucrează cu cifrul de stat etc.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    joi, 06.07.2023 at 20:30

    Când se vor epuiza toate născocelile posibile se va ajunge şi la sporul pe prostie. Atunci să vezi înghesuială, poate şi la aleşii neamului.

  2. Cornelia

    vineri, 07.07.2023 at 07:40

    Felicitari, asta da spor

  3. Pamfil

    vineri, 07.07.2023 at 09:51

    bine ca la privat la banda se poate munci in picioare 8 ore sau pe scaun, 8-10 ore.
    Loazele de la stat nu se mai satura ca niste capuse sparte sa inventeze noi metode de a fura legal banii celor care muncesc.

  4. Camelia

    vineri, 07.07.2023 at 15:16

    cața bătaie de joc. ce face Curtea de Conturi? își numără sporurile și pensiile speciale?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax