Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Zile libere plătite pentru cei care se vaccinează: Proiectul de lege a trecut în comisia pentru Muncă de la Senat

Publicat

Proiectul care prevede acordarea unei zile libere pentru vaccinare a fost adoptat miercuri în Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială.

Proiectul „O zi liberă pentru vaccinare”, care a fost inițiat de deputații Oana Țoiu și Radu Molnar, a fost votat adoptat în unanimitate în Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială.

Propunerea a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social, Comisia de Sănătate și Comisia de Buget.

Urmează votul în Senat și dezbaterea din Camera Deputaților.

Proiectul prevede acordarea unei zile libere plătite, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării și a rapelului, atât în cazul angajaților din sistemul public, cât și cel privat;

În cazul elevilor și al studenților, se acordă o zi în care sunt scutiți de frecvență.

„De aceste drepturi beneficiază și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului/persoanei cu dizabilități în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 18 ani sau a persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

Ziua liberă pentru vaccinare nu se acordă în situația angajaților care sunt vaccinați la locul de muncă prin grija angajatorului”, a anunțat deputatul USR PLUS Oana Țoiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax