Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

„Grup Corint” a anunțat abia miercuri organizarea Zilelor Cetăţii Alba Carolina. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 aprilie

Publicat

Zilele Cetăţii, unul dintre cele mai reprezentative evenimente pentru Alba Iulia a fost lăsat, anul acesta, într-un con de umbră. Dacă, anul trecut, manifestările prilejuite de acest eveniment au fost intens mediatizate, cu câteva săptămâni înainte, anul acesta organizatorii au anunţat pe ultima sută de metri că albaiulienii sunt invitaţi la Zilele Cetăţii, sâmbătă, 30 aprilie.

Procesul de reabilitare a fortificaţiei Alba Carolina, mai precis finalizarea tuturor lucrărilor demarate în ultima perioadă i-au determinat pe organizatorii acestui eveniment, firma „Grup Corint” să nu dezvăluie, din timp, data la care sunt organizate Zilele Cetăţii. „Nu am mediatizat acest eveniment mai repede, deoarece a trebuit să aşteptăm finalizarea tuturor lucrărilor din faţa intrării la Traseul Celor Trei Fortificaţii. Astăzi (n.r. – miercuri) am vorbit cu muncitorii şi ne-au asigurat că, până sâmbătă, vor termina lucrările din faţa Traseului şi inclusiv cele din curtea interioară. De asemenea, se va ajunge cu pavajul până la Centru Militar, iar, într-o săptămână, până în faţa Porţii a III-a. Un alt motiv pentru care nu s-a vorbit mai repede despre acest eveniment are legătură probabil cu faptul că în acest an nu o să avem personalităţi ca şi invitaţi. Singurii noştri oaspeţi sunt albaiulienii”, a declarat purtătorul de cuvânt al „Grup Corint”, Emanuel Drăguşin.

Precizările acestuia nu explică totuşi faptul că tocmai aceşti oaspeţi de seamă, albaiulienii, nu au fost informaţi din timp că vor participa, sâmbătă, la Zilele Cetăţii. Lipsa informaţiilor a persistat şi la nivelul conducerii Primăriei Alba Iulia. Marţi, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Coşer, ne-a informat că, anul acesta, evenimentul va avea loc cel mai probabil în 7 mai. Miercuri, Mihai Coşer a explicat că manifestările sunt organizate şi finanţate exclusiv de „Grup Corint”, aşa că firma a fost cea în măsură să stabilească data exactă.

Despre Zilele Cetăţii, reprezentanţii „Grup Corint” au afirmat că reprezintă „un proiect de suflet” şi nu au dorit să facă publice costurile evenimentului. „Este o sărbătoare menită să demonstreze tuturor că o investiţie serioasă este cea în comunitatea în care trăieşti şi unde îţi desfăşori activitatea. Astfel s-a născut ideea acestui festival al Cetăţii Alba Carolina, pe care compania noastră îl susţine financiar şi îl organizează, iată, de trei ani. Astfel, ne arătăm recunoştinţa pentru albaiulieni, dar dovedim, o dată în plus, buna noastră credinţă în tot ceea ce facem”, a declarat Cosmin Suciu, reprezentant SC „Grup Corint” SA.

Astfel, sâmbătă, 30 aprilie va avea loc cea de-a treia ediţie a Zilelor Cetăţii. Evenimentul pecetluieşte trecutul şi prezentul oraşului nostru şi marchează, în acest an, deschiderea oficială a Traseului Celor Trei Fortificaţii şi a Traseului de Nord a Cetăţii. Organizatorii au pregătit vizitatorilor numeroase surprize, printre care: „masa tradiţională” în Amfiteatrul Roman din Şanţurile Cetăţii, salve de tun şi schimbarea Gărzii la Poarta a III-a în formaţie completă. Manifestările vor fi completate de focuri de artificii.

Potrivit conducerii „Grup Corint”, la începutul lunii mai va fi inaugurat şi Hotelul Medieval, amplasat la intrarea în Traseul Celor Trei Fortificaţii. Deşi, iniţial, au existat zvonuri că hotelul va fi deschis de 1 mai, Emanuel Drăguşin a precizat că evenimentul se va amâna, cel mai probabil, cu câteva zile: ” Hotelul este aproape gata, lucrările se apropie de final, dar probabil vom mai aştepta până după Târgul Internaţional de Turism Rural, ce va avea loc în mai, pentru a-l inaugura.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. eu

    miercuri, 27.04.2011 at 13:42

    de ce au decalat cu o zi ? anul trecut a fost de 1 mai acum e in 30 aprilie…. puteti verifica?

    • intrebator

      miercuri, 27.04.2011 at 16:17

      au vrut sa ii cheme pe albaiulieni la 1 aprilie:)

  2. Emanuel

    marți, 03.05.2011 at 14:10

    Si iata ca desi anuntul a fost facut tardiv, potrivit autoarei, evenimentul a fost un real succes din foarte multe puncte de vedere. Adevarul e ca Dumnezeu ne-a ajutat cu o vreme superba, astfel incat albaiulienii au petrecut momente cu adevarat frumoase in Cetatea lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax