Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zilele Cetăţii Sebeş (FOTO): „Oraşul morilor” a îmbrăcat straie de sărbătoare. Viceprimarul Adrian Bogdan a defilat în veşminte de cavaler medieval

Publicat

Turiştii care au ajuns în acest week-end la Sebeş nu au avut cu siguranţă motive de plictiseală. Micuţa cetate a îmbrăcat straie de sărbătoare, iar, pe străzile municipiului, atmosfera medievală a îmbiat trecătorii la o incursiune în trecut, cu prinţese şi cavaleri pe armăsari puternici. Cei care au colorat şi mai mult peisajul de poveste au fost însă comercianţii de obiecte handmade, care au demonstrat încă o dată că acolo unde există imaginaţie chiar şi cel mai banal material poate face obiectul unor opere de artă în miniatură. În aceste zile, chiar şi reprezentanţii administraţiei locale au renunţat pentru câteva ore la costumele apretate, în favoarea veşmintelor medievale.

Atracţia vizitatorilor au reprezentat-o aranjamentele florale realizate din foi de porumb. Confecţionate într-o varietate de culori şi forme, ieşite din mâinile iscusite ale unor artişti din Târgu-Mureş, obiectele decorative s-au transformat în accesorii preţioase, perfecte chiar şi pentru cele mai luxoase încăperi. Florile, deşi destul de costisitoare (9 lei firul) au stârnit interesul vizitatorilor.

Zilele Cetăţii Sebeş au fost un prilej pentru reprezentanţii administraţiei locale de a pune în valoare bogăţia istorică a municipiului, iar programul variat în evenimente a reuşit să plaseze Sebeşul pe harta micuţelor oraşe-cetate ce merită vizitate. Pe lângă mâncarea tradiţională, spectacolele de muzică, paradele medievale şi reprezentaţiile teatrale, un moment interesant a fost oferit chiar de către viceprimarul Adrian Bogdan. Îmbrăcat în straiele unui cavaler medieval, acesta s-a urcat pe cal şi a făcut, alături de localnici, un tur al centrului municipiului.

Zilele Cetăţii Sebeş continuă duminică, vizitatorii având ocazia să asiste la o paradă a suitei de cavaleri, domniţe, trubaduri şi menestreli, la demonstraţii de lupte medievale, dar şi la un concert de muzică tradiţională irlandeză. După lăsarea serii, iubitorii de folclor sunt invitaţi la dans, într-un concert oferit de îndrăgiţi interpreţi de muzică populară. Ziua de duminică se va încheia cu spectaculoase focuri de artificii. Vom reveni şi cu alte imagini de la evenimente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gangarescu Arion

    duminică, 14.08.2011 at 21:15

    Intr-o atmosfera de batjocorire a Postului Sfintel Marii s-a desfasurat balamucul de la Sebes. Parca nu putea sa fie perioada 19-21 August?
    Chuar nu avem primar crestin? Chiar nu avem vice si consilieri crestini ? Vai de noi,poluatii Sebesului ! De ce Arhiepiscopia si Protopopiatul nu iau atitudine ferma?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax