Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zilele Culturii româno-maghiare la Aiud: Expoziţii de artă, concerte ecumenice şi de operetă şi parada florilor

Publicat

De vineri, 6 iulie, la Aiud încep „Zilele Culturii Româno-Maghiare”, un eveniment organizat de Consiliul Local, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Ambasada Ungariei la Bucureşti, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” Bucureşti, Fundaţia „Dr. Szasz Pal” Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu şi Fundaţia „Inter-Art” Aiud.

Sărbătoarea include şi manifestarea „Ziua Rozelor”şi are drept scop celebrarea relaţiei dintre comunitatea română şi cea maghiară, atât la nivelul municipiului Aiud, cât şi cea stabilită cu cele două oraşe maghiare înfrăţite – Siklos şi Gyomaendrod.

În programul evenimentele ce vor avea loc la Aiud, în perioada 6-8 iulie, sunt cuprinse expoziţii de artă, concerte ecumenice, de operetă şi chansonete, o paradă a florilor şi un foc de artificii, dar şi lansări de lampioane.

Vineri, 6 iulie 2012, evenimentul se deschide la ora 19.30 în Piaţa Roma, moment urmat de concertul de operetă al Teatrului „Ion Dacian” din Bucureşti şi de recitalul Hortenziei Forray Româniţan.

Sâmbătă, cu începere de la ora 9.00, are loc o paradă a florilor, pe un traseu care pleacă din centrul Aiudului spre localitatea Ciumbrud, unde, pe parcursul întregii zile, va fi sărbătorită „Ziua Rozelor”, seara urmând să se încheie cu un recital susţinut de Teatrul de Operetă din Budapesta.

Duminică, 8 iulie, în ultima zi a manifestărilor, la ora 12.15, la Biserica Romano-Catolică va avea loc concertul ecumenic susţinut de Cvartetul de Coarde „Bella Musica”, iar la ora 18.00, în Piaţa Roma, începe concertul de chansonete şi musical al Teatrului „Ion Dacian” din Bucureşti, moment care va încheia prima ediţie a „Zilelor Culturii Româno-Maghiare” din Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax