Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zilele liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia. Zece zile de activități cultural-artistice realizate de elevi


Publicat

rotarkids

Zilele Liceului de Arte “Regina Maria” sunt celebrate anual între 15 și 24 octombrie. Elevii alături de cadrele didactice celebrează zilele şcolii printr-o serie de activităţi cultural-artistice menite să-i apropie pe elevi de sensurile mai adȃnci ale studierii artelor – muzică, arte plastice, arhitectură ȋn vederea dobȃndirii unei ȋnţelegeri extinse a efectelor pe termen lung a studiului artelor.

Proiectul interdisciplinar  “Şcoala noastră în zi de sărbătoare”, ajuns la ediţia a V-a, valorifică potenţialul artistic al elevilor ȋn strȃnsă legătură cu specificul şcolii şi perspectiva Reginei Maria a Romȃniei asupra artei şi a vieţii.

S-au păstrat secţiunile din anii anteriori, accentul fiind pus, ȋn acest an, pe moduri de percepţie a romȃnilor şi a Romȃniei cu ocazia celebrării centenarului.

La secţiunea Gândurile Reginei Maria în cadre tomnatice elevii au ilustrat prin desen, pictură, colaje cȃteva gȃnduri de ale Reginei Maria adresate poporului romȃn pe care a ajuns să-l iubească atȃt de mult. Concursul se va finaliza cu o expoziţie cu lucrările elevilor la Biblioteca şcolii.

La secţiunea People and Seasons – atelier literar-artistic – elevii de gimnaziu au lecturat fragmente din Testamentul Reginei Maria şi au evidenţiat dragostea Reginei pentru poporul romȃn şi pentru frumos, precum şi ȋndemnul de a oferi sprijin celuilalt ca o modalitate de a consolida unitatea de neam.

Elevii din clasele primare au vizionat şi au discutat un filmuleţ despre Regina Maria şi au creat coroane ȋn funcţie de preferinţele şi creativitatea fiecăruia. Activităţile atelierelor s-au desfăşurat cu fundal muzical oferit de elevii participanţi. (pian, flaut, vioară)

La secţiunea dedicată comunicărilor pe marginea unor gȃnduri de-ale Reginei Maria, elevii de liceu şi-au expus punctele de vedere legate de ȋmbogăţirea vieţii prin sprijinul oferit celorlalţi şi  ȋmpărtăşirea bucuriei de a construi ceva cu şi pentru ceilalţi.

Echipa de proiect: Pop Cristina, Dioşan Livia, Mărginean Georgeta, Incze Monica, Apostol Nicoleta, Cȃrcoană Adela, Ciobotă Georgeta, bibliotecar Ciobotă AngelaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT în Arieșeni: Două persoane rănite după ce au intrat cu automobilul într-un stâlp

Publicat

Două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut sâmbătă, în jurul orei 14.40, pe DN 75, pe raza localității Arieșeni. 

Potrivit IPJ Alba, automobilul în care se aflau cele două persoane a intrat în coliziune cu un stâlp.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Românii cu permis de ședere în Ungaria care vor să voteze în România, NU vor intra în carantină la reîntoarcerea în țara vecină

Publicat

Reîntoarcerea în Ungaria este posibilă fără nicio restricţie pentru cetăţenii români sau cei cu dublă cetăţenie care au permis de şedere permanentă în Ungaria și care vor să vină în România pentru a participa la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, transmite agenția de presă maghiară MTI.

Informaţia a fost dată publicităţii vineri de Tamás Menczer, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior. Mesajul video al politicianului a fost publicat de UDMR pe Facebook.

Secretarul de stat a anunțat că nu vor fi supuse carantinei în Ungaria persoanele care participă la alegeri şi pot dovedi acest lucru cu vigneta “votat” care li se lipeşte în secţiile de votare pe cartea de identitate românească, potrivit MTI.

Alegătorii şi copiii lor minori se pot întoarce în Ungaria fără nicio restricţie, începând de duminică ora 8 dimineaţa până luni la ora 9 dimineaţa, folosind oricare dintre punctele de trecere a frontierei româno-ungare – a declarat secretarul de stat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum pot vota persoanele infectate cu COVID-19, sau cele aflate în izolare la domciliu. Acte necesare pentru urna mobilă

Publicat

stampila vot

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că actele medicale care trebuie să însoțească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale din anul 2020 sunt următoarele:

Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleași documente care au fost prezentate și la scrutinele anterioare);

În cazul persoanelor confirmate cu infecția COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locație declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul și indicația de izolare;

decizia de izolare emisă de Direcția de Sănătate Publică;

rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituționalizată, impusă atât pentru cetățenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât și pentru contacții persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcția de Sănătate Publică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 700 de persoane din Alba, în carantină la domiciliu. Câte locuri libere mai sunt pentru carantină instituționalizată

Publicat

Peste 700 de persoane se află în carantină la domiciliu, în județul Alba. De asemenea, până sâmbătă 26 septembrie au ieșit din carantină de la domiciliu 2535 de persoane. 

Mai exact, în caratină la domiciliu se află 721 de persoane.

În carantină instituționalizată, la nivelul județului nu se află nicio persoană. În Alba la această oră există 80 de spații libere de carantinare instituționalizată

Reamintim că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba au fost confirmate cu COVID-19, 45 de persoane.

CITEȘTE ȘI: ALBA: 45 cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost comunicate 1.552 infectări noi.

CITEȘTE ȘI: 1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate