Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zilele Municipiului Alba Iulia au alocat un buget de circa 4 miliarde. Andra, Ștefan Bănică, Taxi și Connect-R și-au confirmat prezența


Publicat

În intervalul 24-26 mai, porțile municipiului Alba Iulia vor fi din nou deschise pentru sutele de turiști și nu numai care doresc să participe la suita de evenimente ce vor marca ediția din acest an a Zilelor Orașului. Programul concertelor se află în lucru pe masa administrației locale, care va trebui să se încadreze în cele aproximativ 4 miliarde lei vechi alocaţi de la bugetul pe 2013. Potrivit reprezentanților primăriei, până acum au fost parafate contractele cu trupa Taxi, Andra, Connect-R și Ștefan Bănică, dar sunt purtate tratative și cu băieții de la Bere Gratis.

Dacă în 2012, pe scena amenajată în Alba Iulia au urcat și artiști internaționali precum Ives LaRock, dar și cântăreți autohtoni de renume precum Horia Benciu, Play and Win, Voltaj și Edward Maya, anul acesta, organizatorii și-au propus să aducă în municipiul cetate doar nume sonore din peisajul muzical românesc. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, singura trupă care nu a confirmat încă oficial participarea este Bere Gratis, dar, până la sfârșitul lunii, se încearcă și parafarea acestui contract.

Aceștia au precizat că bugetul alocat acestor evenimente este de circa 4 miliarde lei vechi, bani aprobați de Consiliul Local la începutul anului. Despre celelalte surprize pregătite în acest an, autoritățile locale nu au dorit să ofere încă detalii, deoarece programul se află în lucru. Vă vom ține la curent pe măsură ce acesta va fi definitivat.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

11 Comentarii

11 Comments

 1. utu

  marți, 07.05.2013 at 14:34

  rom..anii ii in canta pe alba iulieni!!!

 2. Petrica

  marți, 07.05.2013 at 21:59

  De unde tot plateste Primaria Alba -Iulia,bani pentru concerte,distractii,de vezi doamne,merge economia orasuluiceas?!!!,domnule primar ,te tot plangi, ca nu ai bani de investitii?.

 3. Craciun Viorel

  marți, 07.05.2013 at 22:23

  De calitatea apei ce curge la robinet de cateva saptamani de ce nu scrie nimeni?In Alba platim exagerat de mult pentru apa care nu se extrage din puturi forate ca in alte judete!

 4. @Patricia

  marți, 07.05.2013 at 23:12

  E un oras frumos, cu turisti, tineret .. nu credeti ca ar fi cam sec fara „distractii” ? Este normal sa fie si ele, mai ales ca vara e aici si lumea vrea evenimente si spectacole unde se poate distra, unde poate iesi cu prietenii.

  • phoenix

   miercuri, 08.05.2013 at 11:18

   trebuie sa existe un echilibru intre venituri, necesitatile orasului si distractie.

   Venituri nu prea mai sunt, cheltuielile au vrescut pentru ca se platesc imprumuturile si dobanzile la imprumuturile de zeci de milioane de euro facute ca sa ajunga in buzunarele fratilor Sabau si fratilor Florea si ale unor intermediari ai baronilor locali, necesitatile orasului sunt in primul rand canalizare, curent electric, strazi asfaltate, spatii verzi. Sunt sute de strazi in Alba Iulia fara canal sau neasfaltate ori si una si alta. Spatiile verzi au fost distruse. Asta este sarcina primariei, gospodarirea orasului.

   Primaria nu este organizator de spectacole. Nu ar trebui sa fie, dar asta face. Iar cheltuielile cu distractia sunt disproportionate, sunt mult prea mari…..

   Dar unii prefera circul, balanganeala, distractia de o noapte, doua, trei…nu se intereseaza de dezvoltarea durabila, normala a unui oras.

 5. Adelin

  marți, 07.05.2013 at 23:13

  Pentru cei ce se intreaba de unde are primaria Alba Iulia bani pentru concerte? e simplu de o luna 2 au inceput sa vina turisti se fac bani ,,, si se merita sa faci un concert mare deoarece o sa se consume foarte mult si bani o sa se refaca 😀 .

  • phoenix

   miercuri, 08.05.2013 at 11:11

   care turisti? aia de tranzit? Aia 200-300 pe saptamana care vin, nadusesc peste pavelele cetatii si pleaca dupa o ora doua? Unde se fac bani? Nu stii ce inseamna turist…turism….bani din turism.

 6. Elly

  miercuri, 08.05.2013 at 00:36

  daca nu aveti distractie mergeti in alta parte. locuri de munca gasiti tot in alta parte…probabil incearca si ei sa tina lumea cum pot….

 7. Albaiulian.

  miercuri, 08.05.2013 at 16:51

  Stimati concetateni , stiti de ce aloca primaria Alba bani multi pentru Zilele Municipiului ? Pentru a putea jongla si ****** , tot multi pentru ca daca se aloca o suma foarte mica ar fi ***** foarte putin …
  Imi pare rau , dar acest primar Ha(l)va Mircea in loc sa faca alte lucruri mai necesare si importante pentru urbe , exemplu ; se tot taraganeaza concesionarea serviciului de ecarisaj pentru a nu da bani , iar orasul e ful de ciini fara stapin iar noaptea daca mergi sa arunci ceva resturi la pubele de gunoi risti sa fii muscat de ciini , nu mai spun ca nu ma pot odihni noaptea de latratul lor (locuiesc in zona hotel cetate) , nu mai vorbesc de apa infecta care ne curge la robinet si costul ridicat al acesteia.
  In vecii vecilor sa fim atenti si sa nu-i mai votam pe n******* astia cu tot PDL-ul si nemul lor !!!
  Asa sa le ajute bunul DUMNEZEU precum isi bat joc de noi !

 8. Makavelis

  miercuri, 08.05.2013 at 17:16

 9. Diana

  duminică, 12.05.2013 at 13:27

  RUSINE d-le primar, RUSINE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Cosmin Arion, candidat Senatul României – Pro România: Pentru Legi bune, trimitem profesioniști în Parlament!

Publicat

”Românii își doresc oameni noi în politică, dar în primul rând să fie competenți.

PRO ROMANIA a înțeles acest mesaj și candidatura mea este o dovadă în acest sens. Activitatea mea de peste 15 ani în baroul Alba îmi dă încredere că pot fi cel mai bun avocat în reprezentarea locuitorilor județului Alba în Parlamentul României.

Locuitorii județului Alba își doresc în primul rând un trai mai bun si voi lupta pentru asta; un sistem de educație pus la punct si voi milita pentru asta; un sistem de sănătate sigur si voi face din asta o prioritate; o infrastructură care să ne asigure un acces rapid și voi susține asta.

România nu are niciun motiv să nu se dezvolte și să fie una dintre cele mai importante țări europene.

Avem resursa umană, avem resursele naturale, avem relieful, avem tot. Din păcate până acum nu am avut liderii care să știe să le folosească la adevărata lor valoare.

PRO ROMANIA are acești lideri care împreună cu noi toți ne vor face mândri că suntem români și ne vom bucura împreună de tot ceea ce vom face bun pentru noi. Județul Alba are obligația să se dezvolte pentru a însemna ceva în economia țării și pentru a asigura bunăstare locuitorilor săi, dar pentru asta este nevoie de oamenii potriviți care să știe să îl promoveze.

Aveți încredere că sunt unul dintre ei”, a declarat Cosmin Arion într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

23 – 24 octombrie: Lucrări de dezinsecție și deratizare pe raza domeniului public al municipiului Sebeș

Publicat

În perioada 23-24 octombrie 2020, în funcție de condițiile meteorologice, se vor efectua lucrări de dezinsecție (combaterea insectelor) și deratizare (combaterea rozătoarelor) pe raza domeniului public al municipiului Sebeș.

Potrivit reprezentanților Primăriei, toate produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat.

Lucrările sunt efectuate de societatea comercială DD CHIM SRL, în colaborare cu Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului și Primăria Municipiului Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: WhatsApp va avea funcţie de shopping. Cum vor putea utilizatorii să facă cumpărături online

Publicat

whatsapp iphone

Facebook a găsit o cale de monetizare a WhatsApp, care constă în comanda de produse direct din ferestrele de chat. Mai exact, firmele vor putea vinde produse direct în WhatsApp, aşa cum o pot face deja în Facebook şi Instagram, a anunţat compania americană, care nu a oferit multe alte informaţii în afara unui scurt clip video.

Totul începe cu un mesaj trimis de utilizator magazinului din care vrea să facă achiziţia, în care întreabă despre tipul de produs pe care vrea să-l cumpere. Compania răspunde cu un catalog ce cuprinde produsele care corespund.

Utilizatorul poate adresa şi alte întrebări legate de produsele care-l interesează, înainte de a face achiziţia, iar magazinul va trebui să folosească, cel mai probabil, un bot pregătit să ofere răspunsuri la toate întrebările.

Când s-a hotărât, utilizatorul poate face achiziţia direct din fereastra de chat în care vorbit cu bot-ul magazinului. Aproape sigur operatorul de plăţi va fi Facebook Pay, deşi compania americană nu oferit această informaţie. P

entru Facebook, lansarea funcţiei de shopping din WhatsApp, pentru care nu a anunţat o dată exactă de lansare, este un pas firesc, după ce a făcut acelaşi lucru şi în cazul celorlalte două reţele sociale ale companiei.

Pentru utilizatori ar putea reprezenta o metodă rapidă de a face cumpărături online dar, ar putea să însemne şi că vor primi pe viitor mesaje comerciale pe WhatsApp de la companiile cu care au luat legătura.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Părinţii copiilor care învaţă acasă sau în sistem online vor primi 75 % din salariu. Actul normativ aprobat de Guvern

Publicat

Părinții copiilor din unitățile de învățământ care funcționează în scenariile galben și roșu vor primi zile libere plătite. Ordonanța de urgență a fost aprobată în ședința de Guvern de joi seara.

„Un părinte va putea să solicite angajatorului zile libere plătite pentru a supraveghea copilul care învaţă acasă, în sistem online, numai dacă specificul muncii acestuia nu permite munca la domiciliu/telemunca”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii afirmă că plățile erau făcute punctual și până acum, pe baza avizelor epidemiologice eliberate de DSP.

„Suntem gata, eram gata de acum o săptămână, dar în procedura de avizare am parcurs toate etapele corespunzătoare, inclusiv Consiliul Economic și Social și Consiliul Legislativ.

Subiectul suscită într-adevăr un larg interes, în perioada ultimelor zile, noi aflându-ne în circuitul de avizare, au mai venit o serie de comentarii și completări. Actul normativ este gata și îl vom supune aprobării dumneavoastră”, a spus Violeta Alexandru.

75% din salariu, dacă școala copilului funcționează în scenariul 2 sau 3

Părinţii copiilor care învaţă în unităţi care funcţionează în scenariile 2 şi 3 vor putea beneficia de indeminizaţie de 75 % din salariu, completările legislative fiind aprobate în ședinţa de Guvern de joi seara.

”Ştiu exact, în zona de competenţă a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinţii copiilor cu vârsta de până la 12 ani înscrişi în unităţile de învăţământ sau de educaţie timpurie antepreşcolară, intrate în scenariile 2 şi 3.

Imediat după ce comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă au decis trecerea şcolilor din anumite localităţi, inclusiv din Bucureşti, în scenariul 2 (prezenţa la cursuri alternativ cu învăţământ în sistem online) sau în scenariul 3 (toate cursurile în sistem online) am iniţiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, şi în aceste cazuri, zile libere plătite (cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut) pentru un părinte.

Deja reglementasem şi gestionăm situaţia părinţilor din şcolile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică”, a anunţat, miercuri, Violeta Alexandru.

”Acum completăm ceea ce deja avem în aplicare în urma evoluţiei situaţiei din ţară respectiv din şcoli. Adăugăm şi scenariile 2 şi 3.

Aceleaşi reguli de acordare pe care le-am avut în legea 19/2020 cu care am plecat la drum, de la începutul stării de urgenţă.

Toate avizele ministerelor, al CES şi al Consiliului Legislativ sunt luate. Am rămas în permanenţă la dispoziţia angajatorilor şi a angajaţilor care au avut diferite propuneri. Zeci de sugestii. Am trecut prin toate. Intru cu acest act normativ în şedinţa de Guvern”, a mai anunţat Violeta Alexandru.

Conform spuselor ministrului, instituția pe care o conduce face plăți către părinți și în prezent.

„Vreau să subliniez pentru cei care în spațiul public au precizat că nu avem cadrul legal pentru plata părinților, că Ministerul Muncii efectuează în acest moment plăți pentru toate situațiile în care, în baza avizului epidemiologic eliberat de DSP, o unitate școlară în integralitate sau o clasă se află în situația de a gestiona un focar Covid, avem în plată, avem în gestionare această situație.”, a spus Violeta Alexandru.

Astfel, ministrul Muncii a explicat că se realizează doar o extindere a ordonanței 147/2020, pentru a se acoperi și situațiile părinților copiilor care învață în scenariul doi și trei.

Noi practic extindem sfera de aplicabilitate a ordonanței 147/2020, ca urmare a ordinului comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, acest ordin prevăzând cele trei scenarii despre care s-a discutat în spațiul public.

Ca urmare a ordinului apărut ulterior ordonanței, venim să completăm ordonanța pentru a avea cadrul legal în vederea acoperirii situațiilor părinților copiilor care învață în scenariul doi și trei. Noi am gestionat în toată această perioadă toate situațiile punctuale apărute. Ca urmare a ordinului celor doi miniștri înțelegem să completăm cadrul legal”, a mai spus Violeta Alexandru.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate