Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zilele Şcolii “Avram Iancu” Alba Iulia. Festivalul Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”, concursuri, ateliere şi petrecere pentru elevi

Publicat

festival scoala avram iancu_2 În fiecare an, la sfârșitul lunii mai, elevii și dascălii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia își omagiază patronul spiritual printr-un amplu program de activități culturale, educative și artistice reunite sub genericul „Zilele Şcolii”.

Aceste activități sunt cuprinse în cadrul Săptămânii „Școala Altfel”, care se desfășoară în intervalul 22-26 mai pentru elevii din gimnaziu. Au debutat cu ziua explorării și a cunoașterii unor obiective turistice vizitate în excursiile de la Cluj-Napoca, Sibiu și Orăștie. Marți și miercuri, elevii din clasele V-VIII vor avea ocazia să participe la concursuri de karaoke, experimente, ateliere de pictură, hand made sau de dezvoltare personală.

Manifestările vor continua joi, 25 mai, de la ora 10.00 cu cea de-a noua ediţie a Festivalului Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor” organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Fiind o manifestare de amploare şi la această ediţie participă aproximativ 200 de elevi, care vor avea ocazia să îşi pună în valoare talentul, măiestria artistică şi creativitatea în cadrul celor patru secţiuni ale festivalului: secţiunea de reţete culinare tradiţionale ,,Gustos şi sănătos în bucatele bunicii’’, secţiunea de interpretare vocală ,,Dor de cântec’’, secţiunea ,,Tradiţii şi obiceiuri oglindite în arta plastică: desene în acuarelă/icoane pe sticlă şi secţiunea de afişe/postere ,,Promovăm tradiţia – ea ne defineşte!”

Vineri, elevii de gimnaziu sunt provocați să participe la competiții sportive, activități în aer liber, întreceri pe biciclete, role etc.

Ziua de luni, 29 mai, este dedicată patronului spiritual al şcolii, Avram Iancu. Astfel, începând cu ora 12.00, elevii din clasele a VI-a si a VII-a vor susține un moment omagial la statuia marelui patriot român din parcul școlii, iar de la ora 12.30 se va desfășura cea de-a șaptea ediție a Simpozionului Național „Avram Iancu-model şi inspiraţie”. La această ediţie şi-au anunţat prezența elevi şi dascăli din judeţele: Alba, Timiș, Satu Mare și Maramureş, care vor participa la o sesiune de comunicări pe teme de educație, mediu, sănătate, voluntariat și dezvoltare durabilă. Aceste dezbateri se vor desfășura după modelul conferințelor ONU.

Marți, 30 mai, de la ora 11.00, elevii şcolii sunt invitați să participe la petrecerea de sfârșit de an școlar, care va avea loc la Restaurantul Mercur din Alba Iulia. În cadrul acestei petreceri se va organiza un carnaval, iar copiii vor purta măști sau costume specifice.  Muzica, dansul, jocurile distractive, spectacolul de animaţie, masa festivă, dar şi alte surprize îi vor aştepta pe copii în cadrul evenimentului School Party, aflat la a patra ediţie, fiind totodată şi un bun prilej de petrecere a timpului liber, de socializare, dar şi de distracţie.

„Manifestările Zilele Şcolii sunt dedicate în totalitate elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice şi cuprind activităţi prin care dorim să recunoaştem reuşitele elevilor şi dascălilor şcolii, în învăţare, dar şi cele în plan artistic, cultural şi sportiv. Prin activităţile organizate ne-am dorit să creăm cadrul prin care toţi elevii noştri să se exprime, să comunice, să socializeze, să relaţioneze şi să-şi dezvolte sentimentul apartenenţei la o şcoală cu renume la nivelul comunităţii noastre”, a declarat profesor Elena Ignat, directorul Şcolii „Avram Iancu” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax