Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zilele Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Expoziție de lucrări plastice, audiții muzicale și poezie

Publicat

eminescu Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia organizează în această săptămână activități prilejuite de împlinirea a 165 de ani de la naşterea marelui poet al cărui nume îl poartă instituţia de învăţământ. Elevii şcolii, îndrumaţi de dascălii lor vor organiza activităţi la nivel de clasă, dedicate poetului național.

Citește și 15 ianuarie: 165 de ani de la nașterea poetului, Mihai Eminescu. „Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste din lume

Evenimentul va fi marcat prin recitaluri de poezii susținute de elevi la începutul cursurilor, dar și prin audiṭii muzicale cu piese pe versuri de Mihai Eminescu, pe holurile școlii. Totodată vor fi și expoziṭii de lucrări plastice inspirate din opera lui Mihai Eminescu și prezentarea unor date biografice despre marele poet.

În memoria lui Eminescu, va avea loc miercuri,  în sălile de clasă, o discuție despre „Mihai Eminescu aproape de noi”- dramatizare și „Romanul lui Mihai Eminescu” de Cezar Petrescu.

Joi, la împlinirea a 165 de ani de la nașterea marelui poet, Mihai Eminescu, va avea loc un concurs literar-artistic susținut de clasa a IV-a și depuneri de coroane la bustul lui Mihai Eminescu.

Va urma apoi un moment intitulat ”Mihai Eminescu prin suflet de copil” – medalion literar, susţinut de clasele ciclului primar. Ziua se va încheia cu eveniment la sala de festivități a Școlii „Tradiṭii populare ṣi inovaṭie în opera eminesciană” – ṣezătoare literară (ciclul gimnazial), începând cu ora 13.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax