Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zilierii mai pot cere ajutor COVID de la stat până la 30 iunie. Suma reprezintă 35% din plata pentru o zi de muncă

Publicat

Persoanele care desfășoară activități necalificate cu caracter ocazional mai pot cere, până la 30 iunie, pentru trei luni la alegere, ajutor Covid de la bugetul de stat, o sumă reprezentând 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă.

Măsurile sunt prevăzute în Ordonanța de urgență nr. 220/2020 privind aplicarea unor măsuri de protecție socială după 1 ianuarie 2021 în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru modificarea unor acte normative.

„Pentru persoanele care desfășoară activități necalificate cu caracter ocazional, potrivit prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare zilieri, care își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile prevăzute la 13 din Legea nr. 52/2011, republicată, cu modificările și completările ulterioare, afectate de întreruperea sau restrângerea activității ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pentru o perioadă de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrări, dar nu mai târziu de 30 iunie 2021, se acordă de la bugetul de stat o sumă reprezentând 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă”, se precizează în document.

Prin Ordinul nr. 1140/2020, în vigoare de la 25 iulie 2020, cei care folosesc serviciile zilierilor trebuie să completeze acest registru zilnic, indiferent de perioada efectivă în care zilierii lucrează pentru ei. În caz contrar sunt este prevăzută amenda de 6.000 de lei.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax