Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ZIUA ARMATEI la Alba Iulia. Ceremonial religios şi militar la Cimitirul Eroilor

Publicat

elevi

ELEVI LICEUL MILITAR Pe data de 25 octombrie este celebrată Ziua Aramatei, o sărbătoare a tuturor celor care au ales să îmbrace uniforma militară și să-și slujească țara. Sâmbătă, de la ora 10.00, elevii de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, alături de ceilalți militari din garnizoana Alba Iulia, participă la ceremonialul militar și religios de la Cimitirul Eroilor, începând cu ora 10:00.

Cei mai tineri membri ai Armatei României, elevii Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”, participă, an de an, la activități dedicate acestei sărbători. La nivelul colegiului, devenită tradiție, este în desfășurare competiția sportivă ”Cupa 25 octombrie” la tir, triatlon, șah și minifotbal. Festivitatea de premiere a acestor întreceri va avea loc la finalul acestei săptămâni.


În cadrul proiectului ,,Armata României în școli”, ajuns la cea de a treia ediție și inițiat de către Ministerul Apărării Naționale, 22 de elevi ai colegiului nostru participă, în această săptămână, alături de reprezentanți ai Birourilor Informare Recrutare din 13 județe în instituții de învățământ gimnaziale pentru promovarea învățământului militar și atragerea tinerilor spre frumoasa carieră militară.

Activitatea din anii anteriori a avut un impact deosebit, reflectat în numărul tot mai mare de tineri ce au optat pentru de admiterea în Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul”, dovada fiind concurența mare din acest an.


Pentru a marca importanța aceste sărbători care, în timp, a devenit nu doar una a militarilor, ci a întregii țări, sâmbătă, 25 octombrie, la ceremonia militară organizată la Carei, cu această ocazie, alături de alte detașamente din diferite unități militare, va participa un detașament constituit din 56 de elevi ai Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”.
De asemenea, instituția noastră, va lua parte, sâmbătă, alături de ceilalți militari din garnizoana Alba Iulia, la ceremonialul militar și religios din Cimitirul Eroilor, începând cu ora 10:00.

Centrul Militar Judeţean Alba marchează Ziua Armatei României, miercuri, 22 octombrie împreună cu elevii Colegiului Naţional Militar„Mihai Viteazul” şi Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain”. La activitate participă cadre militare, soldaţi, gradaţi profesionişti care au participat la activităţi teatrale de operaţii, elevi şi studenţi ai instituţiilor militare de învăţământ.

Elevii şi profesorii vor putea viziona filme documentare realizate în instituţii de învăţământ militar şi în centre de instruire ale categoriilor de forţe armate şi vor fi prezentate
materiale specifice armei geniu, armamet uşor de infanterie. La terminarea expunerilor se va realiza un stand de prezentare unde se vor împărţii materiale promoţionale şi se vor purta discuţii interactive cu profesorii şi elevii colegiului referitor la temele prezentate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax