Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Ziua Armatei Române, sărbătorită la Alba Iulia. Ceremonial militar și depuneri de coroane, la Cimitirul Eroilor

Publicat

Ziua Armatei Române este sărbătorită luni, 25 octombrie, și la Alba Iulia. Autoritățile au organizat un cermonial cu depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor.

Festivităţile au cuprins, începând cu ora 12.00, oficierea serviciului religios, alocuțiune despre semnificația Zilei Armatei Române, intonarea Imnului Naţional şi depuneri de coroane de flori în memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă.

Au participat reprezentanți de la: Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Arhiepiscopia Romano – Catolică, culte religioase, unități militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia, Direcția Județeană de Informații Alba, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba, Cercul Militar Alba Iulia, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Alba, Asociația Națională a Veteranilor de Război Ferdinand I – filiala Alba, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, filiala Alba ”Gemina”, Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații, servicii și instituții publice din județul Alba, partide politice.

Pe data de 25 octombrie este celebrată ziua celor care au ales să slujească țara și să îmbrace uniforma militară. De asemenea, este și ziua în care pentru eroii neamului românesc, care au luptat pe front și au căzut la datorie se oficiază o slujbă religioasă pentru pomenirea lor.

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă.

După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax