Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Armatei Române, sărbătorită şi la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia. Vezi evenimentele

Publicat

Ziua Armatei Române este sărbătorită şi la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”  din Alba Iulia. În cadrul „Cupei 25 Octombrie” s-au desfăşurat o serie de competiţii sportive la şah, minifotbal, tir şi aruncarea grenadei la precizie, câştigătorii urmând a fi premiaţi miercuri, în cadrul unei adunări festive. De asemenea, vineri, 25 octombrie, începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor va avea loc ceremonialul militar de depuneri de coroane de flori, în memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă. 

Tot miercuri, se va da citire şi mesajelor eşaloanelor superioare cu ocazia Zilei Armatei şi unui material privind semnificaţia aniversării.

Comandantul Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” şi al Garnizoanei Alba Iulia, colonel Marcel Domşa, transmite următorul mesaj cu ocazie celebrării Zilei Armatei Române: „Ziua Armatei României, sărbătorită la 25 octombrie, reprezintă un simbol cu valoare de referinţă pentru poporul rămân, o zi care, dincolo de semnificaţia ei strict istorică, aceea a eliberării, în anul 1944, a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, care ne oferă inestimabile lecţii de viaţă trăite în demnitate şi iubire faţă de ţară“. Totodată, Domşa ţine să ureze „La mulţi ani” tuturor celor ce poartă uniforma militară şi fac parte din sistemul militar românesc. „Elevilor colegiului le doresc mult succes  în misiunea pe care o au, aceea de a învăţa şi a reuşi la examenele ce-i aşteaptă“, mai precizează comandantul.

Tot în cadrul acestui eveniment, elevii din clasele terminale, vor participa joi, conform tradiţiei, la activitatea depunerii jurământului de către studenţii anului I din cadrul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu şi Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov.

În cadrul proiectului „Armata României în Şcoli”, un număr de 20 de elevi au fost solicitaţi de către Birourile de Informare-Recrutare din mai multe judeţe din ţară să participe, în perioada 16-24.10.2013, la activităţi de informare şi promovare a ofertei educaţionale liceale. Astfel, elevii colegiului militar din Alba Iulia au răspuns întrebărilor elevilor de gimnaziu interesaţi de admiterea, condiţiile, programul şi perspectiva admiterii la un colegiu militar.

Roxana CAZACU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax