Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Armatei, sărbătorită de Batalionul 136 Geniu ”Apulum”. Şedinţe demonstrative în poligon şi turneu de fotbal

Publicat

poligon

Batalionul 136 Geniu ”Apulum” organizează o serie de activităţi cu ocazia Zilei Armatei României, ce este sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie.

Marți, 23 octombrie, între orele 10.00-14.00, în poligonul de garnizoană Micești, vor fi prezentate semnificația Zilei Armatei României, misiunile și capabilitățile batalionului de geniu şi vor fi organizate expoziții statice de armament, muniție și tehnică militară, ședințe demonstrative de distrugeri în diferite medii, ședințe demonstrative de trageri cu armamentul de infanterie, concurs de tir. De asemenea, va fi servită o masă caldă preparată la bucătăria rulantă de campanie.

Sunt invitaţi reprezentanţi ai Fabricii de Arme Cugir S.A., Uzinei Mecanice Cugir, Brigăzii 6 Operații Speciale ”Mihai Viteazul” Târgu Mureș și Asociației de Airsoft ”Super Daddys”.

Miercuri, 24 octombrie, batalionul va organiza un turneu de fotbal ce se va desfășura în incinta Bazei Sportive a Colegiului Național  ”Horea, Cloșca și Crișan”. Vor participa şapte echipe din partea: Ministerului Apărării Naționale (4 echipe), Inspectoratului Județean de Poliție Alba (o echipă), Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Alba (o echipă), Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba (o echipă) și Ministerului Justiției – Penitenciarul Aiud (o echipă).

Ziua Armatei României, 25 octombrie semnifică data eliberării totale a teritoriului național de sub ocupație hortysto-fascistă, în 1944. Ultimele orașe eliberate au fost Satu Mare și Carei.

Eliberarea întregului teritoriu național s-a obținut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari angajați nemijlocit în luptă, între 23 august și 25 octombrie 1944. Dintre aceștia au fost uciși sau răniți circa 58.000. Pierderile provocate inamicului s-au ridicat la 89.934 militari, dintre care 76.275 prizonieri.

Eliberarea părții de nord-est a Transilvaniei nu a însemnat și încetarea luptelor duse de Armata României, care a continuat războiul antifascist alături de puterile Națiunilor Unite pentru eliberarea Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, până la victoria finală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax