Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Activități de Ziua Națională a României

Publicat

Elevii școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia au sărbătorit în avans ziua de 1 Decembrie. 

Potrivit reprezentaților unității de învățământ, cu prilejul împlinirii a 105 ani de la înfăptuirea Marii Uniri, elevii și dascălii Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia au organizat o serie de activități, miercuri, 29 noiembrie 2023, pentru a onora cum se cuvine sărbătoarea tuturor românilor.

Elevii claselor pregătitoare – IV, îndrumați de învățătorii lor au organizat activități de cinstire a Unirii în fiecare clasă, iar pe holurile școlii,  gătite de sărbătoare cu expoziții de colaje și lucrări plastice pe tema Unirii, au răsunat cântece patriotice intonate de glasurile cristaline ale micilor români.

CITEȘTE ȘI: 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia – Programul OFICIAL pentru Ziua Națională: Parada militară, spectacole de artificii și concerte

Elevii de gimnaziu au completat regalul cu un spectacol omagial, organizat începând cu ora 13.00 în sala de sport a școlii.

Acesta a debutat cu un gând duhovnicesc al preotului Ilarie Moldovan și cu discursul profesorului Boian Daniel care a punctat importanța istorică a Marii Uniri, urmat de un moment artistic.

Recitalul de poezie patriotică s-a îmbinat cu un moment artistic-teatral, interpretarea ”Scenetei Țărilor Române”, moment coordonat de doamna profesoară Cioflica Raluca.

Grupul coral al școlii a susținut un minirecital, sub bagheta domnului profesor Tudor Bogdan, iar în încheiere, elevii școlii au prezentat o paradă a costumelor populare, îndrumați de doamna profesoară Arsu Narcisa.

În acordurile piesei ”România mea”, elevii și profesorii s-au prins în horă și au spus într-un glas: ”La mulți ani, România! La mulți ani, români!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax