Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Educaţiei în Regiunea Centru. Elevi din Alba Iulia, Sibiu şi Miercurea Ciuc paticipă la evenimente organizate prin Centrul Europe Direct

Publicat

Despre educatie În 5 octombrie, este Ziua Mondială a Educației. Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, organizează în trei județe la trei Licee de Artă, o serie de evenimente care reflectă necesitatea cunoașterii și beneficiile educației, care promovează evenimentele de calitate organizate de către instituțiile de învățământ, prin implicarea tinerilor în activități educative.

”După cum spunea și președintele Comisiei Europene „Europa are din nou vântul în pânze, dar nu vom ajunge nicăieri dacă nu profităm de el”. Pentru tineri în acești ani e momentul să își stabilească direcția pentru viitor. Așa cum scria Mark Twain, ”peste ani vom regreta mai mult lucrurile pe care nu le-am făcut, decât pe cele pe care le-am făcut”. Așa că fiți atenți și căutați, participați și, mai ales, întrebați dacă nu cunoașteți! Mesajul pe care dorim să îl transmitem azi cetățenilor prin aceste activități, este că educația începe de când suntem tineri și n-ar trebui niciodată să încetăm să învățăm. E foarte important să știm cu toții că avem informații, că avem sprijin din țară și din întreaga Europă, astfel ca, prin cunoaștere să dobândim educație, iar o bună educație va contribui la un viitor mai bun, la un nivel de trai așa cum îl visăm” a declarat Simion Crețu, director general ADR centru.

În activitățile din 5 octombrie 2017 sunt implicate Liceele de Artă din Miercurea Ciuc, Sibiu, precum și cel din Alba Iulia. Grupuri de elevi alături de profesori vor susține, pentru colegii lor și părinți, dar și pentru cetățeni, scurte momente muzicale, vor expune desenele realizate, se vor implica și vor implica cetățenii în activitățile derulate de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru.  Pe parcursul a câteva ore, începând cu ora 11.00, fie la sediul Liceului de artă ”Nagy Istvan” din Miercurea Ciuc și al Liceului de Artă din Sibiu sau începând cu ora 13.00 la Mall-ul din Alba Iulia, sunt invitați cu toții să participe „pentru a putea vedea modul în care educația bună devine una dintre armele cele mai puternice care ne ajută să schimbăm lumea“, potrivit organizatorilor.

Cetățenii din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureş și Sibiu sunt informaţi prin intermediul Centrului Europe Direct asupra oportunităților de finanțare, a drepturilor pe care le au dacă vor să muncească, să călătorească sau să studieze în alte state membre și asupra activităților instituțiilor Uniunii Europene. Reprezentanții Centrului pot fi contactaţi la tel 0358/403121, la e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax