Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Europeană a numărului unic de urgență 112, marcată la Alba Iulia prin activități informative în rândul elevilor de gimnaziu

Publicat

Ziua Europeană a numărului de urgență 112 va fi marcată astăzi de jandarmii din Alba prin acțiuni informativ-preventive în rândul elevilor de gimnaziu. Oamenii legii se vor afla începând cu ora 12.00 la Școala cu clasele I-VIII din Bărăbanț unde copii vor fi informați cu privire la importanța numărului de urgență.

Atât elevilor, cât și personalului didactic le vor fi pezentate principalele caracteristici ale unei situații de urgență precum și regulile care trebuie respectate pentru semnalarea acesteia prin apel la 112. Jandarmii vor insista pe reliefarea diferențelor dintre o urgență și o nonurgență și vor scoate în evidență rolul jandarmeriei în gestionarea și rezolvarea solicitărilor pimite prin apel la numărul unic 112.

Numărul pan-european de urgenţă 112 a fost creat în 1991. În aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România. Începând cu anul 2008, 112 este unicul număr de urgenţă care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgenţă (ambulanţă, pompieri şi poliţie) în orice ţară a Uniunii Europene.

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie folosit doar atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de urgenţă, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax