Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Femeii sau Ziua Mamei? Ce se sărbătorește de fapt pe data de 8 martie

Publicat

8 martie - ziua femeii

Multe persoane se întrebă dacă pe 8 Martie se sărbătoreşte Ziua Femeii sau Ziua Mamei. Ziua Femeii se sărbătoreşte pe 8 MARTIE și este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, fără a ţine cont de diferenţele naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice.

În România, Ziua Mamei a fost declarată sărbătoare publică începând din 2010 şi este sărbătorită în prima duminică a lunii mai.

VEZI: MESAJE de 8 MARTIE 2024: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Mamă, iubită sau colege

Toate doamnele și domnișoare așteaptă ziua de 8 martie deoarece aceasta este o sărbătoare dedicată lor. Unii spun că 8 martie este Ziua femeii, alții spun că este Ziua mamei, în tot cazul este vorba despre o sărbătoare dedicată reprezentantelor sexului frumos.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în fiecare an pe data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.

În prezent, Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în mai multe țări ale lumii, iar în unele dintre acestea este considerată chiar zi liberă.

Țările în care se sărbătorește Ziua Femeii în 8 martie

Iată care sunt țările în care se sărbătorește data de 8 martie: Albania, Algeria, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, Chile, Columbia, Croația, Cuba, Cipru, Danemarca, Eritreea, Finlanda, Georgia, Grecia, Guineea-Bissau, Islanda, India, Italia, Israel, Laos, Letonia, Kazahstan, Kosovo, Kirghizstan, Macedonia, Madagascar, Malta, Mexic, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Palestina, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Siria, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam, Zambia.

În China, femeile au după-amiaza liberă de 8 martie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax