Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Independenței: 4 Iulie, ziua în care America a devenit America. Ce reprezintă cea mai importantă sărbătoare americană

Publicat

Statele Unite ale Americii sărbătoresc pe 4 iulie ziua independenței. Evenimentul marchează desprinderea celor treisprezece colonii americane de autoritatea britanică. Coloniștii americani erau nemulțumiți de felul în care coroana engleză îi trata. Drepturile le erau încălcate, comerțul le era interzis, iar în parlamentul de la Londra nu se afla niciun reprezentant al coloniilor de peste ocean.

Pe 2 iulie 1776, reprezentanții coloniilor americane s-au întâlnit în al doilea Congres Continental pentru a aproba rezoluția de independență care a fost propusă în iunie de Richard Henry Lee, membru al Camerei Reprezentanților din statul Virginia.

După semnarea declarației de independență, redactată în mare parte de Thomas Jefferson, a urmat dezbaterea în Congres și aprobarea ei la 4 iulie.

Astfel, ziua de 4 iulie reprezintă data la care coloniile americane ies de sub jurisdicția Marii Britanii și își proclamă independența.

În mod obişnuit, americanii sărbătoresc ziua naţională peste tot în ţară într-o atmosferă colocvială, cu parade, fanfare, barbecue şi mari focuri de artificii, transmite CNN.

O curiozitate: Declarația de Independență NU a fost semnată pe 4 iulie 1776! Oficial, independența a fost declarată pe 2 iulie, iar pe 4 iulie Congresul a aprobat textul final al Declarației.

John Hancock, primul semnatar, a fost de fapt singura persoana care a semnat textul chiar în ziua de 4 iulie.

Majoritatea delegaților vor semna Documentul abia la 2 august, iar ultima persoană – Matthew Thornton, delegat din partea New Hamspshire, semnează abia în noiembrie.

Rezoluția Lee stă la baza Deeclarației de Independență. Este vorba de un act propus de Richard Henry, delegat din partea Virginiei, în data de 7 iunie, privind independența coloniilor.

Rezoluția Lee reprezintă cea mai timpurie schiță a ceea ce va deveni Declarația de Independență.

Sursă: G4Media.ro, Historia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax