Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua internațională a bucătarului, sărbătorită în 20 octombrie. Oportunități de educare privind importanţa alimentaţiei sănătoase

de ce este bine sa mancam peste

Publicat

În fiecare an, în 20 octombrie, este sărbătorită Ziua internaţională a bucătarului. Aceasta reprezintă și una dintre cele mai bune oportunităţi de a afla cum se desfăşoară munca într-un restaurant.

De asemenea, este o ocazia de a intra în legătură cu bucătarii din restaurantul preferat şi de a-i învăţa pe copii cum să gătească şi, poate, pentru a-i inspira să îmbrăţişeze această meserie.

#ChefsDay a fost creată în 2004 de bucătar dr. Bill Gallagher (1948-2016). La acea vreme era preşedintele WorldChefs, o reţea alcătuită din peste o sută de asociaţii de bucătari, creată cu scopul aducerii educaţiei, concurenţei, networking-ului şi sustenabilităţi în domeniul gastronomic, potrivit daysoftheyear.com.

Tema #ChefsDay din acest an este ”Cum să devii un mare bucătar”. Campania își propune să inspire curiozitatea, creativitatea și pasiunea pentru gătit în rândul copiilor.

Această zi este axată pe educarea copiilor din întreaga lume cu privire la importanţa alimentaţiei sănătoase, promovarea carierei bucătarilor şi ajutorarea şi schimbarea comunităţilor locale. În fiecare an, organizaţia WorldChefs şi partenerii ei creează diferite teme pentru promovarea şi reuşita misiunii sale, potrivit Agerpres.

Bazele WorldChefs au fost puse în 1920, când o federaţie de bucătari elveţieni a introdus ideea unei asociaţii internaţionale de bucătari şi astfel, în 1928, WorldChefs a fost înfiinţată la Sorbona, în Paris.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate