Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua internațională a Crucii Roșii. Mesajul Principesei Margareta, președintele organizației din România

Publicat

Pe 8 mai este sărbătorită Crucea Roșie, organizaţia de ajutor umanitar cunoscută în toată lumea. Membrii săi sunt prezenți pentru a acorda ajutor victimelor în cadrul dezastrelor şi calamităţilor naturale sau sociale.

Organizațiile Crucea Roșie și Semiluna Roșie s-au născut în 1859 la inițiativa unui om de afaceri elvețian, Henry Dunant care a luat decizia înfințării unei organizații care să ajute răniții din teatrele de război după una dintre cele mai sângeroase bătălii ale secolului, Bătălia de la Solferino, bătălie care a făcut 40.000 de victime. Timp  de trei zile, Henry a luat alături de el oamenii din mai multe sate invecinate cu câmpul de bătălie și a tratat și îngrijit răniții și muribunzii din urma conflagrației.

În prezent, Societăţile Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie se găsesc în 190 de state și au două instituţii internaţionale cu sediul la Geneva: Comitetul Internaţional al Crucii Roşii – şi Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roșie.

Cu prilejul zilei internaţionale, preşedintele Crucii Roşii Române, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, a transmis un mesaj referitor la activitate, scopul și misiunea organizației:

„Mișcarea Internațională de Crucea Roșie și Semiluna Roșie sprijină în fiecare an peste 160 de milioane de oameni aflați în situație de conflict, afectați de criza sau de dezastre naturale. Prin intermediul rețelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari și 450.000 de angajați, organizația oferă comunităților vulnerabile servicii umanitare relevante, în timp util.

Cele peste 190 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie au avut întotdeauna o abordare universală, călăuzită de fiecare dată de principiile fundamentale: umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate.

Anul acesta, de Ziua Internațională a Crucii Roșii, și Semilunii Roșii, dorim să sărbătorim, dăruirea și impactul, Crucii Roșii, și Semilunii Roșii, valorificând puterea unia dintre cele mai universale simboluri – zâmbetul.

Împreună, împărtășim povești povești pozitive despre schimbare și speranță prin intermediul apelului la acțiune: Împarte ce te face să zâmbești!

Cu ocazia zilei de 8 Mai, sărbătorim curajul și realizările voluntarilor și angajaților noștri, care, prin, implicarea și devotamentul lor, asigura, menținerea angajamentului față de semenii noștri, în fiecare zi.

Suntem mândri că astăzi, în țara noastră, prin cei 5600 de voluntari și peste 350 de angajați, Cruce Roșie Română este implicată în numeroase proiecte la nivel național, precum: acordarea de suport celor nevoiași, intervenția la dezastre, acordarea de prim ajutor sau promovarea donării de sânge.

Prin activitățile sale, Crucea Roșie Română, a făcut de nenumărate ori dovada faptului că este „oriunde pentru oricine” . Le mulțumesc tuturor celor care donează o parte din timpul lor, energia sau profitul lor către Crucea Roșie Română și îi îndemn pe toți să zâmbească, pentru că zâmbetul este simbolul, universal al fericirii, mângâierii și împlinirii. Fiți Crucea Roșie!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DAN ALEXIANU,MD, PhD

    marți, 08.05.2018 at 13:28

    ALTETI SALE PRINTESA MARGARETA,
    iMI PERMIT SA MA ADRESEZ DOMNIEI DUMNEAVOASTRA CU OKAZIA
    ZILEI DE 8 MAI
    ZIUA CRUCII ROSII INTERNATIONALE;
    CURCEA ROSIE NTERNATIONALA / CA SI CEA ROMANEASCA/ AU UN MESAJ SUFOCAT…
    DE
    NOUA ORDINE GLOBALA..
    dOAR ATAT PENTRU MOMENT…
    Cate unitati publice au
    bazic life suppport???
    Nu avem cu cine../
    NECROPOLA IMPERIALA, REGALA DELA CURTEA DE ARGES ESTE UN MODEL..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax