Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, sărbătorită la Alba Iulia, cu expoziţii şi proiecţii de filme

Publicat

Voluntarii de Cruce Roşie au sărbătorit, duminică, 8 mai, Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, un eveniment ce a atras atenţia asupra rolului pe care l-au avut voluntarii în formarea celei mai mari reţele umanitare din lume.

Cu acest prilej, la Alba Iulia a avut loc, duminică, între orele 18.30 şi 19.30, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, o demonstraţie de prim ajutor. Programul a continuat, de la ora 20.00, cu proiecţia de filme de scurt metraj „Red on the Cross”, în spaţiile RYMA, din Şanţurile Cetăţii.

Luni, 9 mai, între orele 10.00 şi 18.00, în Parcul din Cetate, este organizată o expoziţie cu logistică de intervenţie în caz de dezastre a Filialei de Cruce Roşie Alba.

„Anul acesta reprezintă nu doar a 10-a aniversare a Anului Internaţional al Voluntariatului, dar şi Anul European al Voluntariatului. Pentru Crucea Roşie şi Semiluna Roşie, acest fapt reprezintă o oportunitate pentru a promova şi recunoaşte rolul pe care l-au avut voluntarii în mişcarea noastră de a deveni cea mai mare reţea umanitară din lume. Astăzi, una din 2.000 de persoane este voluntar al acestei mişcări, ceea ce înseamnă că aproape fiecare comunitate de pe glob este asistată de un voluntar al Crucii Roşii sau al Semilunii Roşii. Este o realitate de care toţi ar trebui să fim mândri”, au arătat, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Internaţionale a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii, Tadateru Konoé – preşedintele Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie şi Jakob Kellenberger, preşedinte al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax