Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită la Colegiul Economic din Alba Iulia. Seminar despre rolul educației în societate

Publicat

elevi

Ziua Internațională a Educației a fost sărbătorită, luni, de către elevii și cadrele didactice de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Aceștia au ținut să marcheze evenimentul prin desfășurarea unui seminar – dezbatere a elevilor și profesorilor în Centrul de Documentare și Informare. Au fost prezentate referate, eseuri, prezentări power-point și planșe despre educație și școală, în general. Printre temele abordate au fost și școala prin ochii elevilor, rolul educației în societatea actuală, școala de ieri și școala de astăzi, școala mea, orașul meu și educație și cultură.

Profesorii diriginți Mihaela Basarabă, Bogdan Ciul, Adriana Ștef, Simona Himcinschi, Carmen Ciocan, Claudia Chindea, Cosmin Apolzan, Irina Ungureanu, Felicia Beca, Elena Onea, Eva Pintea și Emil Cetean au coordonat pregătirea materialelor și i-au încurajat pe cei mai tineri boboci ai colegiului să participe la prima activitate extracurriculară din viața lor de liceeni. 

Vezi și 5 octombrie, Ziua Educației, zi liberă pentru elevi și profesori

Echipe formate din doi elevi au prezentat un referat, eseu sau o prezentare power point despre educație și școală în general.

Talentul artistic al elevilor s-a făcut remarcat și prin realizarea unor planșe – afiș abordând aceeași temă.

S-a vorbit despre educația din școală, dar și despre educația din familie, s-au discutat citate și imagini despre cum văd unii elevi educația. Au abordat teme esențiale precum: școala prin ochii elevilor, rolul educației în societatea actuală, școala de ieri și școala de astăzi, școala mea, orașul meu și educație și cultură.

Ziua internaţională a Educaţiei este celebrată anual pe 5 octombrie, începând cu anul 1994, în întreaga lume, pentru a aminti de importanţa educaţiei.

Această zi nu putea trece neobservată, a declarat directorul colegiului, Dan Anca, deoarece ”educația permite evoluţia armonioasă a personalităţii umane din punct de vedere spiritual, moral, social, cultural şi economic, fiecare individ educat adăugând un plus de valoare societăţii.”

sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax