Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua internațională a muzeelor, marcată la Sebeș. Acces gratuit în instituții de cultură

Publicat

Astăzi, în întreaga lume, se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor. Celebrarea în fiecare an, în data de 18 mai, a acestor instituții este una dintre numeroasele inițiative ale Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM), o organizație neguvernamentală, cu sediul la Paris, înființată în 1946.

Aceasta îi reunește pe profesioniștii din domeniul muzeal și se angajează să conserve şi să valorifice, în beneficiul publicului, patrimoniul cultural şi natural mondial, prezent şi viitor, material şi imaterial.

Prin această inițiativă, care datează din anul 1977, ICOM a urmărit să atragă atenția opiniei publice asupra contribuției pe care muzeele și-o aduc la dezvoltarea generală a societății.

Totodată, Ziua Internațională a Muzeelor este o bună oportunitate pentru muzee să-și facă cunoscută activitatea și, în același timp, să strângă legăturile cu publicul fidel.

În fiecare an, ICOM propune o temă generală, la care muzeele pot subscrie prin activitățile pe care le organizează pentru a celebra această zi. Anul acesta tema propusă de ICOM este „Muzeele, sustenabilitate și bunăstare”.

Inițiatorii doresc să implice aceste instituţii în modelarea și în crearea unui viitor durabil, prin elaborarea de programe educaționale, cercetare şi expoziții, urmărindu-se sensibilizarea comunităţilor în acest sens.

Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş şi Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm vor celebra şi ele această zi, şi doresc să o facă împreună cu publicul lor. Sunteţi aşteptaţi să le vizitați, între orele 9.00 și 16.00. Intrarea este liberă.

Comunicat

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax