Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ziua Internațională a Romilor la Alba Iulia. Premii de la primărie, pentru copii de etnie romă, cu rezultate bune la școală

Publicat

Ziua internațională a romilor va fi sărbătorită la Alba Iulia, în 8 aprilie. Vor fi organizate evenimente și se vor acorda premii în bani pentru copii de etnie romă. Aceste propuneri intră la aprobare în ședința Consiliului Local din 5 aprilie.

În anul 2024, evenimentul de sărbătorire a Zilei Internaționale a Romilor la Alba Iulia este organizat de Grupul de Acțiune Locală. Se desfășoară cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia și a Direcției de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local.

Printre participanți se vor afla și copiii de etnie romă, cu rezultate bune în activitatea școlară, artistică, sportivă sau alte domenii.

Administrația locală propune o recunoaștere a meritelor acestor copiii prin acordarea unei sume de 100 lei/copil.

Cheltuielile ocazionate de organizarea acestui eveniment, până la 5.000 lei (acordare sume pentru copii și alte cheltuieli) se vor suporta din bugetul local, capitolul Asistență Socială.

Copiii vor fi selectați cu ajutorul unităților de învățământ din școlile/Inspectoratul școlar din municipiul Alba Iulia. Se vor desfășura activități specifice de informare și consiliere socială privind responsabilitatea părinţilor referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor.

Ziua internațională a romilor la Alba Iulia. Criterii de acordare a premiilor pentru copii

Potrivit regulamentului propus, se acordă suma de 100 lei/ copil, pentru rezultate la învățătură, prezența la școală, precum și pentru integrare/dezvoltare, relații interetnice.

Această sumă se poate acorda sub diferite forme sume de bani/tichete, la propunerea primarului.

Pentru a fi eligibili, copiii de etnie romă trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  • să fie cuprinși pe listele emise de unitățile de învățământ de pe raza municipiului Alba Iulia
  • cu rezultate bune la învățătură, prezență la școală cu scopul reducerii ratei abandonului școlar și integrare/dezvoltare relații interetnice
  • cu rezultate bune în activitatea artistică, sportivă sau alte domenii
  • să aibă domiciliul/reședința în municipiul Alba Iulia
    • în baza actului de identitate valabil pentru copii peste 14 ani sau pe baza actului de identitate al părinților pentru copii cu vârsta de până la 14 ani.

Direcția de Asistență Socială Alba Iulia va solicita inspectoratului județean școlar/unităților de învățământ din Alba Iulia listele cu copii de etnie romă care îndeplinesc criteriile de mai sus.

Listele vor include: numele și prenumele copiilor, numele și prenumele părintelui, adresa și numărul de telefon, clasa, media, date privind prezența.

Ziua internațională a Romilor sărbătorită la Alba Iulia

,Ziua internațională a romilor – 8 aprilie” se desfășoară anual prin activități social-culturale, educaționale, de incluziune socială, respectiv: activități cu copiii, organizarea unei mese festive și moment muzical.

Ideea de a marca o astfel de zi a luat naştere la Londra, în 1971, la primul congres internaţional al romilor. Începând cu anul 2016, s-a organizat în fiecare an, la Alba Iulia, evenimentul ”Ziua internațională  a romilor  – 8 aprilie, cu susținere financiară din bugetul local, mai puțin anii pandemiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Florin

    joi, 04.04.2024 at 13:33

    Domnul prim ministru Ciolacu ,a fost invitat ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax