Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internațională a Stângacilor: Acțiuni de sensibilizare a opiniei publice cu privire la frustrările trăite într-o lume a dreptacilor

Publicat

În fiecare an, pe 13 august se sărbătoreşte în toată lumea Ziua Internaţională a Stângacilor. Iniţiată în 1976 de organizaţia „Lefthanders International”, evenimentul are ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la dificultăţile şi frustrările cu care stângacii se confruntă în viaţa de zi cu zi.

Pentru stângaci, existenţa este dificilă într-o lume a dreptacilor; robinetele, instrumentele muzicale, aparatura electro-casnică, mouse-ul calculatorului, totul pare construit pentru utilizarea lor exclusivă de către dreptaci. De asemenea, organizatorii doresc să determine firmele producătoare de articole casnice să ia în considerare şi nevoile stângacilor atunci când creează design-ul produselor.

Sărbătoarea cuprinde meciuri, activităţi distractive, concursuri. Dictatura dreptacilor va fi abolită pentru o zi şi toţi participanţii vor încerca să fie ‘stângaci’ pe parcursul manifestărilor.

Până în prezent, nu s-a descoperit o explicaţie ştiinţifică definitivă pentru folosirea prioritară a mâinii stângi în locul celei drepte, dar se presupune că este o problemă genetică. Aproximativ 13% din populaţia globului este stângace, potrivit agerpres.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax