Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internațională a Tineretului, sărbătorită în data de 12 august. Tema aleasă în 2024

Publicat

Ziua Internațională a Tineretului, celebrată anual pe 12 august, a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în 1999.

Scopul principal al acestei zile este de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă tinerii la nivel global și de a promova tinerii ca parteneri esențiali în schimbările sociale, economice și politice.

În fiecare an, Ziua Internațională a Tineretului are o temă specifică, care reflectă problemele și provocările curente.

De exemplu, teme din anii trecuți au inclus: „Tineretul construiește pacea”, „Spații sigure pentru tineri” și „Transformarea educației”.

Aceste teme sunt alese pentru a adresa nevoile tinerilor și pentru a sublinia importanța implicării acestora în dezvoltarea durabilă și în procesele decizionale.

În 2024, tema aleasă de Ziua Internațională a Tineretului este: ”De la clickuri la progres: Traseele digitale ale tinerilor pentru dezvoltare durabilă”.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului includ conferințe, ateliere, activități culturale și artistice, dar și campanii de sensibilizare, care sunt menite să încurajeze participarea activă a tinerilor în viața societății și să sprijine dezvoltarea lor personală și profesională.

Această zi reprezintă, de asemenea, o oportunitate pentru guverne și organizații internaționale de a discuta despre politici și inițiative menite să sprijine tineretul, să promoveze drepturile acestuia și să faciliteze accesul la educație, locuri de muncă și sănătate.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate