Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internațională a Voluntariatului: Numeroși albaiulieni, lucrează „pro bono” la așezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe. Cum poți să devii voluntar

Publicat

voluntariat Pe data de 5 decembrie este sărbătorită Ziua Internaţională a Voluntariatului, fiind stabilită în anul 1985 de către Organizaţia Naţiunilor Unite. În Alba Iulia, numeroşi voluntari lucrează în fiecare zi în cadrul reţelei de aşezăminte sociale a Arhiepiscopiei Ortodoxe. Motivaţi de credinţă şi de iubirea faţă de aproape, voluntarii sunt implicaţi în căminele de îngrijire pentru vârstnici, în centrele de zi sau rezidenţiale pentru copii, în spitale, în centre de consiliere sau în reţelele de îngrijire la domiciliu.

„Misiunea filantropică nu ar fi completă şi poate ajutorul nu ar reuşi să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie dacă nu ar exista voluntari. Sunt oameni pentru care iubirea faţă de aproapele este mai importantă decât banii şi bogăţiile materiale. Acestor oameni care trudesc pentru a oferi mângâiere bătrânilor, dragoste copiilor orfani şi speranţă persoanelor cu dizabilităţi trebuie să le aducem astăzi mulţumirile şi recunoştinţa noastră. Plata acestor oameni este în Ceruri pentru că „cel ce are milă de sărman împrumută domnului şi El îi va răsplăti fapta lui cea bună” (pildele lui Solomon 19,17)”, a spus părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei şi preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Persoanele care doresc să ajute ca voluntari în aşezămintele sociale din cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia sunt aşteptaţi în fiecare zi, de luni până vineri, la sediul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia din Strada Mihai Viteazul nr. 16, Alba Iulia sau la numărul de telefon 0258/ 835278.

Un profesor care vrea să îi mediteze pe orfani, un medic care ar îngriji „pro bono” un bolnav sau un tânăr care vrea să ofere mângâiere unui bunic uitat de cei din jur pot fi oricând voluntarii noştri.

Din acest an, România are și o lege a voluntariatului care stabileşte faptul că activitatea de voluntariat încheiată pe baza unui contract se consideră experienţă profesională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax