Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului va fi marcată la Alba Iulia: Monumentul Unirii, iluminat în albastru

Publicat

autism

Ziua de 2 aprilie este marcată anual ca fiind Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. În acest sens, reprezentații Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, alături de primărie și mai multe ONG-uri, vor desfășura o acțiune menită să informeze cetățenii municipiului despre ceea ce înseamnă autismul. 

De la ora 19.00, în zona Monumentului Unirii, reprezentații instituțiilor mai sus menționate vor fi prezente cu materiale informative legate de autism.

Mai mult de atât, monumentul va fi iluminat în albastru, culoarea fiind un simbol în lupta cu autismul.

”Îi aşteptăm alături de noi, în zona Monumentului Unirii din Cetatea Alba Carolina, pe toţi cei care doresc să transmită un gând bun persoanelor cu autism şi familiilor acestora, pe toţi cei ce doresc să îşi exprime solidaritatea prin prezenţă. Rugăm pe cei care ne sunt alături să poarte un articol/accesoriu vestimentar de culoare albastră”, au transmis reprezentații Spitalului din Alba Iulia.

Potrivit reprezentaților spitalului, autismul nu este un handicap intelectual și nici o boală psihică. Este o tulburare extrem de complexă, foarte serioasă și foarte răspândită. Numărul copiilor afectați de autism e mai mare decât al celor cu diabet, cancer sau SIDA, la un loc.

Tulburările din spectrul autist se manifestă prin perturbări semnificative ale comportamentului, comunicării și relaționării sociale. Copiii cu acest tip de tulburări se izolează într-o lume a lor, par indiferenți, incapabili să stabilească legături emoționale chiar și cu persoanele cele mai apropiate.

De asemenea, au comportamente bizare, uneori repetitive (ex. legănat, rotirea mâinilor în fața ochilor) sau comportamente dificile ca: agresivitate față de alții sau față de propria persoană, ritualuri, râs-plâns nemotivat, frici multiple, tulburări de somn și alimentație, joc solitar lipsit de creativitate, manipulativ.

Poate să apară virarea calitativă specifică a limbajului: copilul folosește noțiuni aproximative, confundă sensul concret al cuvintelor cu cel figurativ, dinamica și intonația cuvintelor sunt bizare: uneori repetă cuvintele celor din jur în situații inadecvate, alteori copilul folosește cuvinte proprii având un limbaj neinteligibil; copilul vorbește despre sine la persoana a 3-a, conștiința de sine nefiind achiziționată.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    sâmbătă, 02.04.2022 at 12:01

    Copiii bolnavi de autism, pot FI tratati Numai prin Culoarea ALBATRA ? Aceste Iluminari in Albastru ( si la Bucuresti, sediul Administratiei Prezidentiale va fi azi, iluminat tot in Albastru ! ) sunt niste frectii la niste picioare de lemn, DECI 100% INUTILE !!!!! Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia ( Din Bucuresti, SI din celelalte JUDETE ) sa faca bine si sa-i trateze, GRATUIT pe ACESTIA, nu prin Lumina Albastra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax